Dermed maktet ikke drammenslaget å øke luken til toer og tittelforsvarer Molde. Med seier ville Strømsgodset vært sju poeng foran gullutfordreren i eliteserien.

Søndag ble Ronny Deilas menn overrumplet av et hjemmelag som effektivt utnyttet feil i Godset-forsvaret og samtidig forsvarte seg godt uten ball. I tillegg var matchvinnerscoringen — et selvmål av Alexander Aas - noe heldig for Odd Grenland.

Oppgjøret begynte jevnt og uten store sjanser. Publikum måtte vente 33 minutter før det ble noe å juble for i Skien. Godset-backen Mounir Hamoud mistet ballen i eget forsvar, og Mattias Andersson fikk god tid til å sikte inn Torgeir Børven i feltet. Nærmest umarkert satte 20-åringen inn 1-0 på hel volley.

Etter scoringen tok gjestene mer over og leverte et klasseangrep som ga fortjent scoring i det 42. minuttet. Etter fin pasningsfotball endte ballen opp hos Adama Diomande. Han fikk stå alene på bakerste stolpe og heade inn utligningen.

Fire minutter etter sidebytte fikk Odd frispark i god innleggsposisjon ved Børven. Inne i feltet fikk Aas en dytt i ryggen av Morten Fevang og var i ubalanse da han stusset ballen i eget mål. Dommer Tommy Skjerven så aldri Odd-stopperens armbruk og godkjente scoringen som til slutt ga vertene tre poeng. (©NTB)