VALLE: — Det er trafikale utfordringer på Brokke-Suleskarveien på grunn av snø og glatte veier, melder Agder-politiet på Twitter klokka 16.35. Meldingen bringer de videre fra Rogaland politidistrikt.

— Vi har fått melding om snø og glatte veier. Meldingen går på at bilister hadde problemer, sier Geir Gjesdal ved Rogaland politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Han fikk melding om problemene klokka 16.10. Ifølge Gjesdal rykker ikke politiet ut til stedet.

Flere måtte ha bilbergingshjelp

Agder-politiet melder klokka 18.24 at to bilister har fått assistanse av bilbergere. Trafikken går sakte og Veitrafikksentralen er varslet for å brøyte og strø veien.

— Vi har kjørt to runder med brøyting i dag; først fra klokka 06.15 til 09.30 og deretter fra 16.30 til 19. Han som hadde vært der hadde akkurat truffet en som hadde kjørt over fjellet, og han sa det var fine forhold der. Men han hadde riktignok vinterdekk, sier Roger Evensen ved Veitrafikksentralen til Fædrelandsvennen klokka 19.30. Men han hadde også sett en bilist som hadde kjørt med sommerdekk og tilhenger, og det gikk ikke like bra.

— Dét er ikke å anbefale. Hvis du kjører over fjelloverganger med sommerdekk nå, kan du vente at det blir problemer, sier Evensen.

Flere spant på glatta

Denne bilisten fikk problemer på glatta på fylkesvei 337 mellom Suleskar og Brokke søndag. Foto: Mette Midhaug Eide

Ifølge en melding fra en av Aftenbladets lesere som kjørte over fjellet på denne veistrekningen, sto flere og spant på glatta og en bil hadde også kjørt i grøfta.— Denne bilen hadde kjørt ut av veien. I tillegg sto en bil med henger og sommerdekk og spant ved siden av, forteller Mette Midhaug Eide, som passerte området søndag.

Ved vegvesenets vegmeldingsentral får Aftenbladet opplyst at det har vært brøyting på veien flere ganger i løpet av søndagen.

— Vi har hatt brøytebil oppe på fjellet i dag, uten at det har vært større problemer. Det har kommet noen få centimeter med snø som har blåst i fenner, og som vi måtte rydde bort, opplyser Erlend Aksnes i Risa til Aftenbladet.

Det er Risa som har brøytingen av fjellovergangen fra Sirdal til kommunegrensen Sirdal/Valle.

— En bekjent av meg kjørte over fjellet i dag, og ifølge ham så det ut til å være større problemer mot Setesdalen, legger Aksnes til.

Mange kjørte sent

Fædrelandsvennens journalist har søndag ettermiddag kjørt fra Valle og nedover riksvei 9. Syd for Valle var det bart på veien, men mange bilister kjørte sent - trolig fordi en del ikke har lagt om til vinterdekk ennå.

Klokka 16.45 var det to-tre plussgrader på Evje.

Ifølge Veitrafikksentralen er det vekselvis bart og snødekke på Brokke-Suleskarveien søndag kveld.