Molde har bare fire poeng opp til serielederne fra Drammen, som spilte 1-1 i buskerudderbyet mot Hønefoss.

Molde gikk til pause med en fortjent ledelse mot Sogndal. Backen Martin Linnes gjorde alt riktig da han sendte vertene i ledelsen etter 28 minutter. Han tråklet seg uhindret gjennom Sogndal-rekkene og scoret sikkert. Han fikk dermed en liten revansje etter at han scoret selvmål i lagenes første møte denne sesongen, i en kamp Sogndal vant 2-1. Etter hvilen var det gjestene som kom best i gang og yppet seg. Fire minutter var gått da Tony Brochmann scoret sikkert bak Molde-målvakt Ole Søderberg. Det var danskens femte fulltreffer denne sesongen.

Daniel Chima Chukwu ville det imidlertid annerledes, og hans mottak og vending smakte det virkelig fugl av, også avslutningen mellom beina på Kenneth Udjus.

Sju minutter før full tid fikk Eirik Bakke sitt annet gule kort og etterfølgende marsjordre. (©NTB)