KOPERVIK: Østrem ble sist sett av en kamerat ved midnattstider natt til fredag, da de skilte lag på en parkeringsplass ved Karmøyhallen i Kopervik. Dette stedet er mellom to og tre kilometer fra 17-åringens hjem. Men tross intens leting i helgen, har gutten foreløpig ikke kommet til rette.

– Vi har nå satt i gang rundspørring langs ruten Østrem mest sannsynlig har tatt for å komme hjem. Vi føler oss helt avhengige av tips og opplysninger fra publikum, sier lensmann Bjarne Skådel i Karmøy lensmannsdistrikt til NTB.

Søndag lette 105 personer etter 17-åringen. Mandag ble mannskapet redusert til om lag ti personer fra Heimevernet, som skal lete etter Østrem i enkelte vassdrag og tjern i området.

– Vi regner med at mannskapet blir ferdig med dette søket i løpet av dagen. Om han ikke blir funnet nå, vet vi rett og slett ikke hvor vi skal lete videre. Vi er i ferd med å gå tom for leteområder og ideer, sier Skådel.

Om søket forblir resultatløst, åpner lensmannen for at det kan letes gjennom enkelte områder på nytt. Rundspørringen og avhør av guttens venner og omgangskrets vil i så fall fortsette.

Politiet har ikke fått opplysninger som kan tyde på at noe kriminelt har tilstøtt Østrem. Skådel sier det alltid er en mulighet for at 17-åringen har stukket av.

– Men vi vet han hadde lite penger på seg, og at mulighetene for å dra fra stedet var små, sier han. (©NTB)

Politiet kan kontaktes på tlf: 02800