KRISTIANSAND: — Jeg tror de som stjeler ikke har mulighet til å kjøpe blomster selv. I dag koster en vanlig krans rundt 300 kroner, sier avdelingsleder ved Oddernes kirkegård, Finn Sødal til Sørnett.

Han kan fortelle at flere gravblomster og kranser har blitt rapportert stjålet fra Oddernes kirkegård i løpet av våren. Totalt er det meldt inn mellom 10 og 15 tilfeller i Kristiansand, skriver Sørnett.

– Det er nok flere blomster enn disse som er stjålet, men ikke meldt fra om. Vi vet med sikkerhet at det er mennesker som stjeler disse. Årsaken er at de er tatt opp med rota. I tillegg er det snakk om plantesorter som dyrene ikke liker, sier Sødal til Sørnett.

Eldbjørg (89) er ukentlig på kirkegården for å stelle ved gravstøttene. Ifølge avisa er hun er ikke alene om å komme tilbake til en blomsterfattig grav etter å ha pyntet med blomster på flere gravsteiner. Hun karakteriserer det hele som simpelt.

— Dette er den simpleste formen for tyveri. Hvem vil ha en blomst som kommer fra en grav? Det går bare ikke an, sier hun til Sørnett.