OSLO: – Det var deilig, sa Ullevålseter etter å ha innkassert full pott fra dommerne, fem blanke seksere, etter en romantisk finaledans til Meatloaf og Marion Ravns «Its all coming back to me now».

– Nå skal jeg kjøre motorsykkelløp på Karmøy i morgen – gleder meg som en unge, var seiersropet til Ullevålseter da de over 100.000 avgjørende seerstemmene kåret ham til vinner.

– Mistet BH-en

– Dette var noe nær perfekt. Det var fart, tettpakket og uten fyllkalk, sa Knut Bjørnsen om finaledansen, mens hans kolleger i dommerpanelet beklaget at Ullevålseter en gang på 70-tallet valgte motorsykkelen framfor skøytene.

– Her har norsk kunstløp gått glipp av noen fine manneben, var omkvedet.

Skuespiller Per Christian Ellefsen og Marianne Fjørtoft måtte nøye seg med andreplass, men var godt fornøyde med innsatsen.

– Marianne mistet BH-en underveis, men det var det ikke alle dommerne som så, gliste Ellefsen etter endt dyst.

Grasiøs Martinsen

Mens de to parene i superfinalen danset i identiske klær og til den samme sangen, var det mer variasjon i den innledende delen i Manglerud ishall.

Da stilte Ellefsen i en gullfarget habitt og sjarmerte seg videre til superfinalen til tross for lavest uttelling blant dommerne. Den tidligere ishockeykeeperen Jim Marthinsen og Kaja Hanevold ble slått ut av konkurransen av seerne, til tross for at de fikk bedre poengsum fra fagdommerne enn Ellefsen og Fjørtoft.

– Jeg fikk se det jeg trodde var praktisk talt umulig, en grasiøs Jim Marthinsen, sa fagdommer Knut Bjørnsen, men det var altså ikke nok.

Men også i den innledende runden var Ullevålseter og Pouchkova suverene, bare et halvt poeng fra full uttelling fra dommerne.

I superfinalen bøyde alle seg i støvet, og vinnerparet kunne innkassere gedigen pokal og USA-reise for seieren.