Under tirsdagens fattigdomskonferanse «Kan vi fjerne fattigdommen i Norge?» rettet Stålsett en pekefinger mot regjeringen. Dronning Sonja var blant tilhørerne i salen.— Nivået på sosialhjelp handler først og fremst om verdighet og livsmulighet for den enkelte som mottar dette. Hvor mange det gjelder, har ikke betydning for den som faktisk lever på sosialhjelp. Satsene må økes, sa Stålsett i sitt innlegg på konferansen.

Han mener det er viktig at den enkelte får en reell mulighet til å leve et liv med rimelig grad av velferd i dagens samfunn.

Kvalifiseringsprogrammet som gir rett til kvalifiseringsstønad er rettet mot personer som lever på økonomisk sosialhjelp, og som ofte faller mellom lønnsarbeid og trygdeytelser. Kvalifiseringsstønaden er på 2 G (personer under 25 år får totredeler av denne summen).

Ifølge Stiftelsen Rettferd for taperne har antall fattige økt kraftig i løpet av de ti siste årene. Stiftelsen hevder at 480.000 personer, av dem rundt 100.000 barn, lever i fattigdom her i landet. (©NTB)