OSLO: Det var svært mange knivepisoder i Oslo natt til søndag. Også i Rælingen i Akershus ble en mann stukket med kniv.

Den alvorligste episoden skjedde på Youngstorget i Oslo i 3.40-tiden da fire menn i midten av 20-årene ble knivstukket. En 23-åringen ble stukket i halsen.

– Det var såpass kritisk at mannen umiddelbart ble kjørt til Ullevål universitetssykehus av en av politipatruljene som kom først til åstedet, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB.

Sykehuset opplyser at mannen er alvorlig skadd. Tilstanden er stabil.

To gjerningspersoner

En 27 år gammel mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk.

– Vi har pågrepet en person og siktet ham for drapsforsøk. Men han blir trolig ikke avhørt før mandag og vi vet ennå lite om hendelsesforløpet, motivet og hvorfor det gikk galt, sier vaktleder Per Olav Utgaard ved sentralvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

De øvrige ofrene var to menn på 24 år og en 25-åring. Alle disse slapp unna med mindre skader. Et av de ofrene ble stukket i skulderen. En av dem ble skrevet ut fra sykehuset allerede søndag formiddag.

Politiet kan foreløpig ikke si om 27-åringen kjente de fire ofrene.

Utgaard opplyser at den foreløpige siktelsen mot 27-åringen er så alvorlig at det er naturlig at politiet ønsker å få mannen framstilt for varetektsfengsling en av de nærmeste dagene.

Punktert lunge

En 19-åring fra Nittedal ble kjørt til Akershus universitetssykehus med punktert lunge etter å ha blitt stukket i brystet på Løvenstad i Rælingen kommune like over midnatt natt til søndag.

–19-åringen punkterte en lunge, så knivstikket var like i nærheten av helt vitale deler. Han er ikke livstruende skadd, men dette kunne gått galt, sier operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt til NTB.

En 20 år gammel mann fra Lillestrøm er siktet for knivstikkingen, men var tidlig søndag ettermiddag fortsatt på frifot. Hendelsesforløpet er fortsatt ukjent for politiet.

– Siktede er fortsatt ikke pågrepet, men vi har jobbet intenst med saken. Vi oppfordrer han nå til å melde seg, sier Jahr.

Kvinne pågrepet

Også i Gamlebyen i Oslo ble en mann knivstukket i brystet. Episoden skjedde i et selskap i en leilighet i Schweigaards gate lørdag kveld og like før midnatt ble en 26 år gammel kvinne pågrepet.

Kvinnen er siktet for å ha knivstukket en 53 år gammel mann. Kvinnen satt i avhør søndag ettermiddag, opplyser etterforskningsleder Ellen Svae ved Grønland politistasjon til NTB.

Mannen har ikke livstruende skader. Politiet har ennå ikke tatt stilling til om kvinnen skal begjæres varetektsfengslet i begynnelsen av uka.

Politiet måtte også rydde opp i et masseslagsmål på Vippetangen da siste båt fra Hovedøya la til kai. 20-30 personer skal ha vært involvert, og også her ble det trukket kniv, men ingen ble alvorlig skadd.