Dermed stoppet Liverpools fine rekke på 31 seriekamper på rad uten tap på Anfield. Mot Villa var effektiviteten svært manglende for fjorårets serietoer.Seriestarten har ikke gått på skinner for Liverpool. En seier og to tap er det blitt på tre kamper. Lag som Chelsea, Tottenham og Arsenal (to kamper) står med full pott.

Men det kunne ha gått så mye bedre for Liverpool da Aston Villa kom på besøk mandag. Vertene hadde et titall sjanser, men verken Steven Gerrard, Fernando Torres eller Dirk Kuyt hadde fininnstilt siktet.

Etter en halvtimes spill havnet de rødkledde under. Ashley Young fyrte løst fra langt hold, og forsvareren Lukas Leiva var uheldig og styrte ballen i eget nett. Før hvilen la Curtis Davies på til 2-0 for Villa.

I annen omgang startet det virkelige Liverpool-presset. Torres, Gerrard og Kuyt hadde sjanser i fleng, men det gikk enten utenfor eller i nevene til Brad Friedel.

Spenningen i kampen ble tent igjen da Torres styrte et innlegg opp i nettmaskene, men håpet ble like etter knust av kaptein Steven Gerrard. Liverpool-yndlingen gikk inn i en hodeløs takling mot Nigel Reo-Coker.

Det ga straffespark til Villa, og Ashley Young gjorde ingen tabber fra ellevemeteren. Det ble dermed sesongens første seier for Villa, som bare har spilt to kamper så langt i år. (©NTB)