Politiet melder på Twitter at det er en sveitsisk turistbuss på vei sørover på E6 som har kjørt av veien og inn i en fjellvegg.

Det skriver Aftenposten.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 12 tirsdag formiddag, skriveradressa.no.

Pårørendetelefon hos politiet er opprettet på 74121075.

Fastklemt

— Det var 17 personer på bussen. Det er snakk om alvorlige personskader og folk er fastklemt, sier operasjonsleder Stig Roger Olsen ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Det er 16 passasjerer og en sjåfør på turistbussen, som kommer fra Sveits.

Nord-Trøndelag politidistrikt hadde ved 13-tiden varslet ambassaden i Oslo.

På Twitter opplyser operasjonssentralen at bussen har veltet etter å ha truffet en fjellvegg.

Ordfører i Namsskogan kommune, Stian Brekkvassmo, sier at kommunens kriseteam er satt i beredskap etter dialog med politiet.

-Folk ligger og sitter

LokalavisenNA.nos journalist på stedet beskriver at flere personer er kommet ut av bussen og sitter i vegkanten, men at det også er personer som ligger på bakken.

13 passasjerer skal bare være lettere skadet.

Redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge bekrefter at et Sea King-helikopter fra Ørland hovedflystasjon var fremme på stedet ved 13.20-tiden- IfølgeNamdalsavisaer også ambulansehelikopter på vei til stedet og sykehuset i Namsos har slått katastrofealarm.

–Antallet skadede som forventes er høyere enn det sykehuset har beredskap for, og det er derfor slått katastrofealarm ved sykehuset, sier Trond Skillingstad, informasjonssjef ved Sykehuset Namsos, tilNRK.

Veien stengt

Veien forbi stedet er stengt som følge av ulykken, melder Vegtrafikksentralen på Twitter.

— Begge kjøreretningene er stengt. Enten fordi bussen ligger der eller at nødetatene som trenger veibanen, sier trafikkoperatør Pål Olfusen.

Veien ble stengt klokka 12.15. Vegtrafikksentralen forteller at det finnes en lokal omkjøring for kjøretøy under 3500 kilo via fylkesvei 764 til Skorovatn, Gjersvika (fylkesvei 363), over Steinfjellet og ned til Brekkvasselv på E6. For større kjøretøy kan det bli aktuelt med fylkesvei 17 via Namsos.