— Spyd er ikke på programmet i Doha i år. Derfor er dette et uaktuelt stevne for Andreas Thorkildsen, som dessuten er på treningssamling i USA akkurat da. Han reiser til California første uken i mai, så det er foreløpig usikkert hva Thorkildsen kommer til å satse på i sesongstarten, men stevnet i Shanghai 18. mai kan være en muligheter, sier sportssjefen for friidrettsutøverne, Ronny Nilsen til NTB.

Han forteller at det er en rekke norske utøvere som kommer til å trene i USA i mai og fram mot sesongstart, og det er flere som har planer om å innlede konkurransesesongen der.

— Så vidt jeg har forstått kommer flere av våre til å være med i et stevne 21. mai, dagen før vi skal ha vår norske sesongåpning på Bislett, sier Nilsen.

Han forteller også at de norske utøverne neppe kommer til å bli samlet i Norge før et lite stykke ut i juni.

Diamond League kommer til Eugene i Oregon 31. mai, en drøy uke før verdenseliten samles på Bislett, og i Eugene ser det ut som om det kommer til å bli god norsk deltakelse. - Slik det ser ut nå kommer både Andreas Thorkildsen, Henrik Ingebrigtsen og Jaysuma Saidy Ndure til å løpe i Eugene. Deretter kommer de hjem til Norge, forteller Nilsen. (©NTB)