En av de andre to var trolig også kjøtteter, mens den andre levde av planter, sa forskere til internasjonale medier fredag. De tre har fått navnene Banjo, Matilda og Clancy — ord med tilknytning til Australias uoffisielle nasjonalsang «Waltzing Matilda».I denne sangen er det snakk om en mann som slår leir ved en billabong, et vannhull eller en stillestående kulp i en elv. Sangen ble skrevet på en slik plass i delstaten Queensland nordøst i Australia, nær stedet der fossilene ble oppdaget.

— Australia er en av de store uutnyttede ressursene i vår leting etter kunnskap om livet på dinosaurenes tid, sier Ben Kear, som er paleontolog - ekspert på forhistoriske planter og dyr - til nyhetsbyrået Reuters. Hans kollega John Long kaller de nye funnene «fantastiske».

Forskerne brukte bulldosere til å fjerne hardpakket jord over et lag med leire på utgravningsstedet ikke langt fra den avsidesliggende byen Winton. Deretter fjernet de leiren for hånd og gjorde dermed det som kalles det viktigste dinosaurfunnet i Australia siden 1981. (©NTB)