Nord-Norge må belage seg på en helg med både grått og vått

– Landet er delt på to med forskjellige værtyper i sør og nord, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss.

På Øst- og Sørlandet blir det mye sol denne helgen, og temperaturene vil kom opp i 25 grader på lørdag. Søndag blir det også godt og varmt med over 20 grader.

– Altså en ganske så fin augusthelg i store deler av Sør-Norge, mens i Nord-Norge blir det dessverre en litt annen værtype, sier Gislefoss.

Nord-Norge vil få mellom 14 og 15 grader. Det blir byger lørdag, men også perioder med opphold og kanskje et lite solgløtt. Men søndag blir en gråværsdag med regn.

Trøndelag

Trøndelag havner midt i værskillet mellom nord og sør denne helgen.

– Nord for Dovre er det litt dårligere. Så det meste av Trøndelag vil nok oppleve litt skyer og regn. Særlig søndag, varsler meteorologen.

Vestlandet får også ganske mye sol i løpet av helgen, men det vil bli byger også og rundt 20 grader

Neste uke

Starten av neste uke ser fin ut mange steder. Igjen er det Sør-Norge som får glede av høytrykket som gir fint vær. Men ut over i uken er det usikkert.

– Uken starter veldig bra. Det blir mye sol i store deler av landet. Dessverre for nordlendingenes del vil begynnelsen av uken være som avslutningen av denne. Det vil si grått og trist på mandag, men så blir det gradvis litt lettere ut over tirsdagen, sier Gislefoss.