USA fikk sølvmedaljen, mens bronse gikk til Sverige.

Johannessen arbeider til daglig på Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll kommune i Hordaland. Den 29 år gamle kokken fikk bronse i Europa-mesterskapet i Stockholm i mai i fjor. I Lyon kjempet han mot kokker fra 23 andre land om å bli kåret til verdens beste.

I finalen onsdag hadde han 5 timer og 32 minutter på seg på å tilberede en kjøttrett og en fiskerett. Det var bestemt på forhånd at hovedingrediensene skulle være perlehøns og ørret, og til fiskeretten var det begrenset hvilke grønnsaker han fikk velge blant.

Det ble også utdelt spesialpriser for beste fiskerett og beste kjøttrett. Disse gikk til henholdsvis Japan og Finland. Prisen for beste assistent gikk også til Finland.

Etter at vinneren var kunngjort, ble den norske nasjonalsangen spilt i salen. Flere i publikum hadde med seg store norske flagg. (©NTB)