ACTION/EVENTYR

USA 2016

Regi: Zack Snyder

Manus: David S. Goyer, Zack Snyder

Skuespillere: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jeffrey Dean Morgan, Jason Momoa, Gal Gadot, Jesse Eisenberg, Michael Shannon, Holly Hunter, Jeremy Irons, Laurence Fishburne

Aldersgrense: 12 år

Zack Snyder er ikke en regissør av den smålåtne typen. Filmene hans, som blant andre teller «300» og «Watchmen», er like overlessede og utmattende alle som én. Og med «Batman v Superman: Dawn of Justice» har han overgått seg selv.

Den sentrale konflikten står — som tittelen så ryddig opplyser om - mellom DC-universets to aller største navn: Den angstbiterske vigilanten Batman (Ben Affleck) og den prektige, gudelignende Superman (Henry Cavill). Men siden dette altså er en Zack Snyder-film - og atpåtil en som er ment å bygge bro mellom hans egen «Man of Steel», Christopher Nolans Batman-trilogi og neste års «Justice League: Part One» - har den også et utall andre karakterer og handlingstråder vi må forholde oss til. Man rekker å kjenne hjernen gå varm en god stund før Lex Luthor (Jesse Eisenberg) slipper løs dommedagsmonsteret, for å si det sånn.

Men bortsett fra at dette monsteret er en heller generisk CGI-kreasjon, er det liten grunn til å tro at verdens fanboys vil bli skuffet. «Batman v Superman: Dawn of Justice» er to og en halv time med intelligente, muskuløse og visuelt slående nerderier. Er det først en overveldende kinoopplevelse du vil ha, er det bare å komme denne veien.