Start kom til Åråsen med en marerittaktig statistikk. Ikke siden 1994 hadde sørlendingene tatt poeng mot LSK i sistnevntes lekegrind, men med to strake borteseirer forut for søndagens kamp øynet Mons Ivar Mjeldes mannskap et håp om å bryte marerittrekka. Slik gikk det ikke.

I stedet fikk de 5583 tilskuere på Åråsen se et LSK som sprudlet og tok en enkel seier. Det siste skal islandske Palmason ha en stor del av æren for. Ikke rart 29-åringen smilte bredt etter kampslutt.

— Dette var en fin dag på jobben. Jeg har ikke scoret hattrick siden 2008, og det er lenge siden. Noen dager stemmer bare alt, oppsummerte Palmason til NTB.

— Dette var kjempegøy for Palmi. Han jobber alltid hardt for laget. I dag viste vi i det hele tatt hvilket godt lag vi er. Vi var best fra begynnelse til slutt, supplerte trener Magnus Haglund.

Erling Knudtzon kunnet fort åpnet scoringsballet på Åråsen allerede etter tre minutters spill. Spissen kombinerte fint med Moryké Fofana på venstresiden og fikk avslutte alene med Start-keeper Terje Reinertsen. Sistnevnte avverget på mesterlig vis. (©NTB)