Hele 11 italienske spillere har ett gult kort og vil bli utestengt i semifinalen om de pådrar seg ett til lørdag. Blant dem er keeper Gianluigi Buffon og hele den samspilte forsvarstrioen.

Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci og Giorgio Chiellini spiller til daglig foran Buffon i Juventus, og deres samhandling og kompromissløse spill er en viktig årsak til Italias suksess i EM-sluttspillet.

— De kjenner hverandre perfekt, har vunnet Serie A fem år på rad og er lagets ledere, sier Mattia De Sciglio til La Gazzetta dello Sport.

Med Antonio Conte som ivrig pådriver fra sidelinjen spiller Italia med høyt og aggressivt press i en 3-5-2- eller 3-4-3-formasjon og har gitt motstanderne store problemer. Verdenstoer Belgia og tittelforsvarer Spania er blant lagene som er slått. Verdensmester Tyskland er neste hinder, og deretter kan vertslaget Frankrike stå for tur.

Men det spørs om Italia har råd til å gå like aggressivt til verks lørdag. Laget har pådratt seg flere frispark (68) enn noe annet i EM, er i hver eneste kamp blitt avblåst flere ganger enn motstanderen og er straffet med 13 gule kort. Det er også flest i EM. (©NTB)