Slik så beinet til Arnstein Ellefsen Frikstad ut etter at han ble stanget av elgen noen kilometer fra Sukkevann. Det lyse feltet rundt kneet hovnet opp til størrelsen av en fotball.

KRISTIANSAND: Det opplyser Trond Johanson, rådgiver i Parkvesenet i Kristiansand kommune til Fædrelandsvennen.

— Vi tror at dette er en engangshendelse og vil avvente situasjonen. Vi ser ikke noe behov for en fellingstillatelse, sier Johanson.

Det var forrige søndag at Mari Ellefsen Frikstad (16) og faren Arnstein Ellefsen Frikstad ble angrepet av elgen i Randesund.

Mari og Arnstein Ellefsen Frikstad var ute og jogget i skogen da de uforvarende kom over elgen med en kalv på halvannen måned. Foto: Jan Oddvar Eide

Hendelsen inntraff et par hundre meter inn i skogen fra Jordmorsvingen, avkjøringen inn til Frikstad fra Randesund.

Innlagt på sykehus

— Vi løp som vanlig på stien, da vi plutselig og uten noe forvarsel sto like ved elgkalven og mora. Pappa sa vi ikke trengte være redde. Så vi listet oss rundt forbi og løp videre. Jeg trodde egentlig det var gått greit, men så hørte jeg en lyd bak og snudde meg. Og der kom den løpende etter meg, fortalte Mari.

Arnstein Ellefsen Frikstad endte til slutt opp på sykehuset etter at han ble truffet i benet. Foten hovnet opp til størrelsen av en fotball.

Johanson forteller at han har hatt kontakt med Ellefsen Frikstad etter hendelsen.

Slik så beinet til Arnstein Ellefsen Frikstad ut etter at han ble stanget av elgen noen kilometer fra Sukkevann. Det lyse feltet rundt kneet hovnet opp til størrelsen av en fotball.

— Vi har hatt en god prat, og jeg har full forståelse for at det var en ubehagelig opplevelse, sier han og legger til:- Dette er nok ingen uvanlig atferd for en elgku med kalv, ettersom instinktet er å beskytte kalven.

Ikke uvanlig atferd

Johanson sier videre at de ikke har fått flere henvendelser om elgen, og oppfordrer folk til å holde seg unna dersom de skulle møte på den.

— Elgen reagerer dersom mennesker kommer for nærme, men mye tyder på at dette ikke er en aggressiv elg. Vi har ikke mottatt flere meldinger.

For et par uker siden ble en jogger jaget opp i et tre av en elg ved Sukkevann. Flere elgjegere reagerte da det ble gitt fellingstillatelse på ungdyret. Lenge så det ut til at elgen måtte bøte med livet, men kommunen valgte til slutt å avvente situasjonen.

— Fellingstillatelsen gjelder ut morgendagen, så foreløpig ser det ut til at elgen overlever, sier Johanson.