KRISTIANSAND: — Livet til den skadede sto ikke til å redde og han ble erklært død på sykehuset i Arendal, opplyser operasjonsleder i politiet, Martin Ugland, klokken 16.15. Ifølge politiet skal den omkomne være en mannlig sesongarbeider fra Slovakia.

Mannen ble først kjørt til Sørlandet sykehus med ambulanse, og deretter fløyet videre med luftambulanse i retning Ullevål sykehus. Men helikopteret landet ved sykehuset i Arendal, og dødsbudskapet kom derfra litt over klokka 16 lørdag ettermiddag, ifølge en pressemleding fra Dyreparken.

Arbeidsulykke

Politiet meldte først om hendelsen klokken 09.37. Det var en eksplosjon i en grill som har forårsaketulykken. Eksplosjonen oppstod før åpningstid, som er klokken 10.00. — To andre ansatte er sendt til legevakten for en sjekk, opplyser operasjonsleder.

Ifølge en melding på Dyreparkens nettsider skal eksplosjonen ha oppstått i en gassgrill.

Administrerende direktør, Per Arnstein Aamot. Her fotografert ved en tidligere anledning. Foto: Reidar Kollstad

Tung dag — Det er en tung dag for alle som jobber i Dyreparken. Noe som absolutt ikke skal skje, har likevel skjedd, sier administrerende direktør, Per Arnstein Aamot, til Fædrelandsvennen.

Han forteller at hendelsen preger alle som jobber i parken.

— De som var direkte involvert er sterkt prega og de som kjente ham er i sjokk over den triste nyheten.

Dyreparken har nå hentet inn eksternt krisepersonell for å hjelpe de berørte.

— Nå er vi først og fremst opptatt av å ta hånd om de ansatte som har vært involvert. Alle som trenger det skal få tilbud om profesjonell hjelp, sier Aamot.

Fikk bistand fra ambassaden

Den 22 år gamle mannen er slovakisk statsborger, og hadde sin første sesong i Dyreparken i år.

- Familien til mannen har blitt varslet. De bor i Slovakia, noe som førte til språkproblemer. Vi har derfor fått hjelp fra Slovakias ambassade i Oslo, men det er politi og sykehus som har hatt ansvar for å levere det triste budskapet, forteller en preget Aamot.

Kom løpende

Både en slovakisk og en norsk mann ble også sendt til sykehus etter eksplosjonen.

— Slovaken var direkte kollega med avdøde og var i nærheten da ulykken skjedde. Nordmannen kom løpende til stedet da han hørte hva som skjedde, sier Aamot.

Begge skal nå være sjekket ut av sykehuset.

Tekniker på stedet

Operasjonsleder Sverre Birkeland i Agder politidistrikt opplyser at Arbeidstilsynet er varslet.

— Arbeidstilynet er varslet, og Dyreparket har informert om at de vil gjøre sine prosedyrer. Vi har nå en tekniker på plass som undersøker ulykkesstedet. Per nå vet vi ikke hva som har gått galt, sier Birkeland.

Han kjenner heller ikke til hvilke skader 22-åringen har pådratt seg.

– Etterforskerne har avsluttet sitt arbeid på stedet, men vi kan ikke si noe mer om detaljene rundt hva som har skjedd før etter helgen, sier operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt til NTB lørdag ettermiddag.

Ulykken skjedde like ved inngangen til Kaptein Sabeltanns verden. Foto: Eirin Margrethe Fidje

Sjørøvergrillen

Ulykken skjedde i Kaptein Sabeltanns verden.

— Ulykken skjedde ved området som heter Sjørøvergrillen, opplyser administrerende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamodt, til Fædrelandsvennen.

Politiet har sperret av området hvor grillen eksploderte.

— Jeg kan ikke si så mye mer enn det politiet allerede har opplyst om. Vi samarbeider med politiet som har kontroll på situasjonen, sier Aamodt.

Pårørende er ifølge Aamodt varslet.

Politiet har sperret av området, og lagt presenning over området hvor grillen står. Foto: Eirin Margrethe Fidje