Paul Fjell Gundersen (snart 14) og Mathea Pedersen Kilane (11) skal spille Pinky og Sunniva. Terje Formoe har selv håndplukket dem. Paul Fjell Gundersen (snart 14) og Mathea Pedersen Kilane (11) skal spille Pinky og Sunniva. Terje Formoe har selv håndplukket dem. Foto: EVA MYKLEBUST

Paul og Mathea skal spille Pinky og Sunniva

Paul Fjell Gundersen (snart 14) og Mathea Pedersen Kilane (11) har allerede en lang skuespiller-cv. Denne sommeren spiller de for 60.000 i Dyreparken

— Det blir spennende med mye prøver, og at flere tusen skal se oss, sier Paul Fjell Gundersen (snart 14) til Fædrelandsvennen.

— Men det blir nok mest gøy, legger Mathea Pedersen Kilane (11) til.

Paul går i 8. klasse på Oddemarka skole, mens Mathea går i 6. klasse på Flekkerøy skole.

- Veldig imponert

De to er håndplukket av Sabeltann-skaper Terje Formoe til rollene som «Pinky» og «Sunniva» i årets Kaptein Sabeltann-forestilling.

- Jeg er veldig imponert, og jeg er veldig fornøyd med årets Pinky og Sunniva. De unge i publikum identifiserer seg med dem, og de er veldig viktige for å drive historien framover, sier han.

— Vi ble veldig glade da vi fikk beskjeden. Vi gikk på Dampens og feiret med et rundstykke, sier Paul og smiler bredt.

Bildet er fra fjorårets Sabeltann-forestilling. Foto: Torbjørn Witzøe

Etter å ha båret på hemmeligheten om at de hadde fått de gjeve rollene i snart én måned, kunne endelig de to skuespillerne dele nyheten denne uka.

4. juli er det premiere på «Kaptein Sabeltann og den forheksede øya». I løpet av sommeren vil forestillingen bli satt opp 24 ganger. Som regel pleier det å bli utsolgt. Det betyr at nesten 60.000 vil ha sett Paul Fjell Gundersen og Mathea Pedersen Kilane i slutten av juli.

Må kunne improvisere

Formoe sier at det var viktig å finne skuespillere som hadde erfaring, både med dans, skuespill og det å jobbe i ensemble.

Paul Fjell Gundersen (snart 14) og Mathea Pedersen Kilane (11) gleder seg til premieren 4. juli. Foto: Eva Myklebust

— De må også kunne improvisere dersom noe ikke går etter planen. For eksempel hvis en kulisse ikke er der den skal være, sier han.Erfaring skorter det i det minste ikke på for de unge skuespillerne. Begge har spilt i «Evita», «Les Miserables», «Carmen», «Putti Plutti Pott» og «Like til Betlehem» på Kilden. Paul har i tillegg spilt i «Reisen til Julestjernen», mens Mathea har en rolle i «Sound of Music» som har premiere lørdag kveld.

— Jeg hadde ikke turt å gjøre det de gjør da jeg var i den alderen, sier Formoe.

- Største noensinne

Når Dyreparken i år feirer 50 år, har Terje Formoe nok en gang store ambisjoner for årets forestilling.

- Jeg sier hvert år at dette skal bli den største forestillingen noensinne, og det sier jeg i år også. Heksa skal fly for første gang, og det blir et stort sjøslag mellom to skip. Det blir mye teknikk og rekvisitter.

«Kaptein Sabeltann og den forheksede øya» ble vist for første gang i Dyreparken i år 2000. Med en sabeltanntiger i gull prøver Greven av Gral å lokke Kaptein Sabeltann vekk fra sin borg. Kaptein Sabeltann blir fanget, og Pinky og Sunniva må prøve å redde kapteinen.

Vi er ganske bortskjemte. 1,4 millioner har sett forestillingene siden starten i 1990. Nå har Terje Formoe skrevet om manuset, og sier at det i hovedsak gjelder hvordan historien bygges opp.

— Den er blitt mer komplisert, og det er et mer ambisiøst teater, utdyper han.

Allerede er det solgt flere billetter til årets forestillinger.

— Vi er ganske bortskjemte. 1,4 millioner har sett forestillingene siden starten i 1990. Neste år bikker vi nok 1,5 millioner, sier Terje Formoe.

Vis fakta ↓
«Kaptein Sabeltann og den forheksede øya«