— Vi kan bekrefte at en nordmann er lettere såret, og at han behandles på sykehus i Tyrkia, sier kommunikasjonsrådgiver Ane H. Lunde til NTB.

Flere tyrkiske medier meldte tirsdag formiddag at turister fra Norge og Tyskland er blant de sårede i eksplosjonen i Sultanahmet i Istanbuls gamleby.

Nyhetsbyrået Dogan rapporterer ifølge avisa Hurriyet at seks tyskere, en nordmann og en peruaner er brakt til sykehuset Haseki. I tillegg skal to lettere sårede personer være innlagt ved Bezmialem Vakif universitetssykehus.

En ikke navngitt ansatt i et reisebyrå sier til Reuters at en gruppe turister fra Tyskland var i området da eksplosjonen skjedde, men det er uklart om noen av dem ble såret. Flere tyskere skal ifølge tyrkiske medier være drept. Tyske myndigheter har ikke bekreftet at tyskere er rammet, men utenriksdepartementet i Berlin ber tyske borgere holde seg unna folkeansamlinger i Tyrkias største by.

Guvernøren i Istanbul har opplyst at ti personer ble drept og 15 såret i eksplosjonen som rystet det historiske området Sultanahmet, som er et svært populært turistmål. Eksplosjonen skjedde rett ved en trikkeholdeplass. Tyrkisk politi etterforsker hendelsen og prøver å avklare hva slags eksplosiver som ble brukt, heter det fra guvernørens kontor. (©NTB)