Generalsekretæren reagerer på at en film som tilsynelatende viser en ung syrisk gutt som redder ei lita jente fra snikskyttere, viser seg å være falsk, skriver Aftenposten.

Filmen har blitt sett nærmere tre millioner ganger på YouTube, og ble publisert som et tilsynelatende autentisk video— eller telefonopptak. Fredag kveld ble det kjent at filmen er fiksjon og laget av en gruppe norske filmskapere med Lars Klevberg i spissen (34). Han sier at dette er en kort fiksjonsfilm som ble laget med en humanistisk målsetting om å fokusere på uskyldige barn som lever og vokser opp i en krigssone.

— Dette mener jeg er uetisk. Det er svært ødeleggende for alle som formidler eller forsøker å formidle viktig informasjon, og dessuten er det ødeleggende for alle som er avhengige av et utenlandsk engasjement. Det vil si alle de som lever i krigssoner, i sult og nød, sier Løken Stavrum, som mener de som har laget videoen bør gå ut og beklage.

Klevberg sier han forstår at mediene reagerer, men at han ønsket å gi barn i krig en stemme og at han vil belyse situasjonen. (©NTB)