STAVANGER: En leser har kontaktet Aftenbladet for å tipse om at billetter til Landstreffet i Kongeparken på Ålgård selges med mange tusen kroners fortjeneste.

Russepresident i Stavanger, Kristoffer Gjerde, sier til Aftenbladet at han er godt kjent med at det omsettes billetter på svartebørsen.

— Dette er noe alle russ får med seg. Det foregår mye av dette på Facebook, og dette ryktes fort, sier Gjerde.

Salg på Facebook

En titt på Facebook-siden til Landstreffet indikerer også det samme. Der er det flere personer som åpent skriver at de vil selge billetter og ber kjøpere kontakte dem i den private innboksen. Langt, langt flere er det for øvrig som skriver at de ønsker å kjøpe billetter.

Gjerde forteller at han vet konkret om flere som har kjøpt billetter på denne måten.

— Jeg vet at det selges billetter for mellom 5000 til 7000 kroner. Det er tross alt det største russearrangementet, og billettene ble utsolgt umiddelbart. Svartebørs-salg er egentlig ikke til å unngå for et arrangement som dette, sier Gjerde, som selv satt klar foran PC-en idet sekunder billettene ble lagt ut – uten at han klarte å sikre seg billett før i den neste salgsrunden.

Samtlige billetter til landstreffet i år ble solgt ut i august 2015, åtte måneder før festivalen

Et festival-pass til Landstreffet kostet 1850 kroner. I sitt 30. år har arrangementet vokst seg til å bli en av landets største festivaler, og i jubileumsåret 2016 er det ventet 13.000 russ. Fra 6. til 8.mai vil 28 ulike artister underholde fra syv scener på festivalområdet.

Salg er forbudt

Det er flere tidligere år blitt rapportert om svartebørs-salg til Landstreffet. På hjemmesiden til arrangøren står det også at "grunnet tidligere problemer med svartebørs-salg og kopiering av billetter vil Landstreffet sende ut billetter i et helt eget LS2016-design".

Det er forbudt å selge billetter til kultur- og idrettsarrangementer til en høyere pris enn den som er påført billetten fra arrangørens side, eller som billetten første gang ble solgt for. Dersom billetten er solgt gjennom en annen aktør enn arrangøren på grunnlag av avtale mellom arrangøren og aktøren, og det er betalt en særskilt billettavgift som fremgår av billetten, kan billettavgiften også være inkludert i salgsprisen ved videresalg. Det finnes ingen straff for brudd på loven, ifølge Dagens Næringsliv.

Bookingansvarlig for Landstreffet, Magnus Lund, svarer i en tekstmelding at arrangøren ikke har anledning til å kommentere saken lørdag kveld.