Raketten skal ha gått rundt 800 kilometer til havs før den falt ned, og den er den siste i en lang rekke tilsvarende prøveskytinger.

President Barack Obama varslet tidligere i uka skjerpet sanksjonene mot den isolerte kommuniststaten som følge av landets atomprøvesprengning og testing av mellomdistanseraketter.

— USA og verdenssamfunnet godtar ikke Nord-Koreas ulovlige kjernefysiske- og ballistiske rakettaktiviteter, og vi vil fortsatt gjøre det kostbart for dem helt til de etterlever sine internasjonale forpliktelser, sa en talsmann for Det hvite hus onsdag.

Nord-Korea har flere ganger truet med å gjennomføre et såkalt forebyggende atomangrep mot Sør-Korea, og USA og landets leder Kim Jong-un truet nylig med å prøveskyte raketter utstyrt med kjernefysiske stridshoder.

FNs sikkerhetsråd skjerpet i begynnelsen av mars sanksjonene mot Nord-Korea, som en reaksjon på at landet gjennomførte en atomprøvesprengning i januar og skjøt opp en satellitt i februar. Flere land mistenker at oppskytingen var en fordekt test av en langdistanserakett. (©NTB)