Søndag møter Brann serieleder Molde til nok et viktig oppgjør i bunnstriden. Selv om moldenserne flest har stor tro på eget lag, har flere av dem også tro på Bergens røde helter.

Moldenserne Arild Stavrum, Tina Wulf, Magne Hoseth og Bernt Hulsker tror nemlig at Brann vil være et eliteserielag også i 2015, selv om resultatene fra Brannkalkulatoren ikke var like overbevisende.

Her er moldensernes poeng:

*Arild Stavrum: 34 poeng

*Magne Hoseth: 32 poeng

*Tina Wulf: 32 poeng

*Bernt Hulsker: 31 poeng

Tett bunnstrid

Ingen av fotballpersonlighetene fra Molde tror Brann slår laget fra hjembyen søndag, men kun Stabæk-spiller Magne Hoseth tror Brann taper kampen.

Han spår at Brann ender opp på 32 poeng. Det hadde vært nok til kvalik i tre av de fem siste årene, men i 2009 og 2011 ville Brann rykket ned med poengsummen. Hoseth er likevel overbevist om at Brann klarer seg til slutt.— Siden det er så mange i bunnstriden i år, så tror jeg de som rykker ned vil ha færre enn 30 poeng. Derfor tror jeg også at Brann holder seg i eliteserien, sier Hoseth, og kommer med følgende begrunnelse:

- Azar må få fart på skøytene

— De har noen enkeltspillere som er gode nok til å avgjøre kamper på egenhånd. Spesielt viktig er det at Azar Karadas får fart på de gamle skøytene igjen, for han spiller med en entusiasme som smitter over på både spillere og publikum, sier Stabæk-spilleren.

Også Tina Wulf, som faktisk var bergenser i sine seks første år, spår at Brann ender opp med 32 poeng ved sesongslutt. Hun er likevel, som Hoseth, trygg på at Brann ikke rykker ned.

— Jeg får stå for resultattipsene mine, men Brann holder seg. Jeg så dem på nært hold mot Vålerenga sist, og de har mer enn nok å fare med til å klare det. De må bare opprettholde formen de er inne i, sier Vålerenga-spilleren.

Stavrum er Brann-optimist

Det tror Arild Stavrum at de klarer. Den tidligere Brann- og Molde-spilleren, som i disse dager er aktuell med fotballboken «Maradonas mål», er optimistisk på Branns vegne, og tror klubben ender opp med 34 poeng.

Den poengsummen ville holdt til trygg plass i de fire siste sesongene, mens det i 2009 ville gitt kvalik.

— Jeg tror Brann akkurat holder seg. De har hatt en god stigning i det siste. Det tar tid å få etablert systemet til en ny trener, men de virker å ha funnet ut av det nå. I tillegg har de i Marcus Pedersen fått inn duellstyrken de savnet i vår.

- Kanskje litt streng

En moldenser sendte likevel Brann ned i 1. divisjon, om en skal tro kalkulatoren. Tidligere Molde-, Start og Vålerenga-spiss Bernt Hulsker spår nemlig at Brann kun ender opp med 31 poeng ved sesongslutt. Det ville betydd nedrykk i tre av de fem siste sesongene.

Da han forsto at han hadde spådd nedrykk, var han rask med å moderere seg.

— Jeg var kanskje litt streng med Brann. De kan fort ta mer poeng enn jeg tror borte. Det blir tøft for dem helt inn, men jeg håper, som resten av Fotball-Norge, at de holder seg. Jeg tror de gjør det også, sier Hulsker.

Han tror 31 poeng kanskje kan være nok til å berge plassen i årets sesong.

— Det er så mange lag som sliter i bunnen, så det er helt umulig å si hva det vil holde til. Det kan faktisk bli avgjort på målforskjell, sier Hulsker.