Cristiano Ronaldo er blant dem som har klart å ta steget fra supertalent til ypperste verdensklasse. I et intervju med TV-kanalen Sport, ble Ronaldo spurt om hvilke unge spillere i verdensfotballen som imponerer ham.

Én av de Ronaldo velger, er ingen ringere enn den norske 16-åringen Martin Ødegaard.

FIKK DEBUTEN: Martin Ødegaard erstattet selveste Cristiano Ronaldo da han fikk førstelagsdebuten for Real Madrid - mot Getafe. Foto: Digitalsport

— Du ser mange spillere med potensial. Jeg vil nevne Ødegaard i Madrid for eksempel, han er 16 og fortsatt ung, men du kan se at han er en veldig god spiller, sier Ronaldo i intervjuet, ifølge Daily Mail. Les hva fotballeksperten Petter Veland sier om Ronaldos liste lengre ned i saken.

Ødegaard er i svært godt selskap på Ronaldos talentliste. Her er de andre Ronaldo trekker frem:

Eden Hazard (24)

Chelsea-stjerne og årets spiller i Premier League forrige sesong.

Paul Pogba (22)

Juventus-midtbanespiller og en av de mest ettertraktede spillerne i verden.

Neymar (23)

Brasils store fotballstjerne og et essensielt medlem av Barcelonas Champions League-vinnende mannskap forrige sesong.

Memphis Depay (21)

Manchester Uniteds nysignering, som riktignok har slitt litt i høst.

Ronaldo glemmer aldri hvordan Ferguson reagerte da faren lå for døden: «Trener, jeg vil dra».

- Kan bli min avløser

Dette er ikke første gang Ronaldo roser Ødegaard. I boken «Martin Ødegaard», skrevet av den danske journalisten Michael Qureshi, brukte portugiseren store ord om stortalentet.

- Det er verdifullt for ham at han er kommet hit i en så ung alder. En dag kan han bli min avløser. Han har et kjempestort potensial, sa Ronaldo .

Det var faktisk nettopp Ronaldo som ble byttet ut da Martin Ødegaard ble tidenes yngste Real Madrid-spiller forrige sesong mot Getafe.

Ronaldo har også fått se Ødegaard på nært hold på jevnlig basis. Nordmannen trener flere ganger i uke med Real Madrids førstelag.

BT Sport-intervjuet var i sammenheng med lansering av filmen Ronaldo, der et kamerateam har fulgt Real Madrid-stjernen tett over lang tid.

Ødegaard får det ikke helt til å stemme i Real Madrid Castilla: - Problemet er at han er for god.

Ekspert stusser

Petter Veland er ekspert på spansk fotball, og stusser litt på Ronaldos liste.

— Det første som slår meg er at det neppe er særlig gjennomtenkt, siden det er såpass stor differanse i alder her, sier Veland til Aftenposten, før han senere legger til:

— Men at Cristiano Ronaldo har et godt øye til Martin Ødegaard, er det ingen tvil om. Det var det rapporter om veldig tidlig. Han mistet fokus noen sekunder da han sa hva denne norske 16-åringen gjorde på sin første trening, og da Ødegaard besøkte klubben, hadde han skuddtrening med Ronaldo. Portugiseren ble veldig tidlig oppmerksom på ham, sier Veland.

I spansk sportspresse blir det som regel rabalder hvis en Real Madrid-spiller unnlater å nevne Cristiano Ronaldo som verdens beste spiller. Så kunne Ronaldo la være å velge enn Real Madrid-spiller blant verdens beste unge spillere?

— Det er selvfølgelig politikk i det å nevne en Real Madrid-spiller, sier Veland.

— Det hadde sett rart ut om han nevnte én spiller fra Barcelona, én fra Chelsea, én fra Juventus og ingen fra eget lag.

Veland trekker riktignok frem Real Madrid-talentene Isco Alarcón (23) og Jesé Rodríguez (22) som spillere Ronaldo kunne trukket frem i stedet for Ødegaard.

Både Isco og Jesé er for alvor inne i førstelagsbildet i Real Madrid, en status Martin Ødegaard nå jobber med å oppnå. Det har vært rykter om at nordmannen kunne tenke seg et utlån i januar.

Det kan også være håp om førstelagsspill i den spanske cupen i løpet av sesongen.

Interessert i internasjonal fotball? Da anbefaler vi disse sakene:

Stem ved å stumpe røyken! Det kreative påfunnet går verden rundt.

FIFA-topp hevder Suárez slettes ikke sto bak bitemerkene på Chiellinis skulder. - Suspekt, sier NRK-profil.

Storavis håner Ronaldo med vulgær forside: - Spis den