Irsk melding til EUs sterke dame, Tysklands Angela Merkel. Irske og svenske tilhengere sammen på Stade de France mandag. Inn i mellom kan vi se et par sveitstere som også hadde billett til kampen i Paris mandag kveld. Foto: Martin Meissner, AP NTB Scanpix
Ungene er med når irske tilhengere drar på tur. Foto: Darren Staples, Reuters/NTB Scanpix
tb2be434.jpg Foto: John Sibley
Blågul jubel etter at Sverige utlignet ledelsen til Irland. Foto: Martin Meissner
Irske tilhengere er kjent for godt humør og stødig alkoholinntak. Her på stadion hvor det ikke selges alkohol. Foto: Martin Meissner, AP/NTB Scanpix
Irsk tilhenger dette. Foto: Darren Staples, Reuters/NTB Scanpix
Irsk smoking til stede. Foto: Darren Staples, Reuters/NTB Scanpix
Svensk kjærlighet. Foto: John Sibley, Reuters/NTB Scanpix
tb2be3d8.jpg Foto: Martin Meissner
Det gikk også rolig for seg i Lyon hvor Belgia og Italia møttes sent mandag kveld. Her er det en belgisk utgave av Obelix. Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters/NTB Scanpix
Belgisk glede før kampen. Ikke så mye etterpå da Italia hadde scoret to og vunnet. Foto: Kai Pfaffenbach, REuters/NTB Scanpix
De belgiske tilhengerne kallesr både seg og landslaget for De røde djevlene. Her i Lyons garer før kamp. Foto: Antonio Calanni
Sveisen belgisk punk i Lyon. Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters/NTB Scanpix
  • Trykk på bilde for å se bildeserie i toppen av saken.

Etter at VM-åpningen har vært preget av tribunebråk, vold og fyll, var det bare en av ingrediensene man fant i Paris da glade irske og svenske tilhengere møttes i Paris i går. Fylla var til stede, men det utartet seg aldri.

I stedet ble det en forbrødring mellom tilhengere slik UEFA gjerne ser det. I Paris’ gater før kampen sang og drakk gulkledde svensker og grønnkledde irer sammen. De gikk i gamle ABBA-låter og ettersom det nærmer seg «midtsommars» ble også «Små grodorna» avsunget med tilhørende hoppeedans.

Det var fullt oppbud av politi og sikkerhet både rundt stadion og fansonen som er etablert i sentrum av Paris. Denne gangen var det ikke bråk, annet enn klassisk støy fra fotballsupportere foran en kamp.

Les om hvordan en russisk politiker reagerte på bråket i Marseille:

Venter det verste

Samtidig så er den nordlige delen av Frankrike i ferd med å stålsette seg for de to neste kampene med England og Russland involvert.

Russland spiller mot Slovakia i Lille onsdag og ikke langt unna er det klart for UK-oppgjøret mellom England og Wales i Lens torsdag.

Nærheten til Storbritannia betyr at det kommer titusenvis av briter uten billetter til kampene og det er frykt for nye bataljer. I Marseille var det russiske pøbler som gikk til angrep på engelske supportere inne på stadion.

Utenfor stadion i havnekvarteret var det flere tilfeller av bråk mellom russiske og engelske fotballtilhengere. I tillegg blandet også lokale slåsskjemper seg inn i det hele. I perioder så området ut som en krigssone.

UEFA har truet med å diskvalifisere både Russland og England fra mesterskapet dersom bråket fortsetter, og i går gikk landslagssjef Roy Hodgson og kaptein Wayner Rooney ut og ba de engelske tilhengere om å oppføre seg.

Men i Paris var det fotballfest mandag slik UEFA helst vil ha det. Mye godt humør og forbrødring mellom tilhengere fra alle land.

  • Mer om bråket under EMs første dager finner du her:

KOMMENTAR: