29-årige Mauro Santambrogio ble tatt for bruk av EPO under årets utgave av Giro d'Italia. Fortsatt venter han på svaret på b-prøven, men av sykkelverdenen er han allerede stemplet som juksemaker. Det førte syklisten inn i en tung periode. Torsdag bestemte han seg for at nok var nok.

«Farvel, verden» , skrev syklisten på Twitter som en avskjed. Heldigvis sørget det for at flere hans følgere og venner reagerte kjapt.

En av dem som reagerte var programlederen Alessandro De Stefano, som dekket sykkelrittet hvor Santambrogio ble dopingtatt, skriver Eurosport.se. Hun ringte syklisten for å forsøkte å snakke ham til fornuft, men han svarte henne kun med en sms.

«Mauro skrev til meg for ett minutt siden. Han er plaget av smerte og mange andre saker. Det er ikke vi som skal dømme ham, men vi har en moralsk forpliktelse til å hjelpe en som har det vanskelig. Skriv til Mauro og få ham til å kjenne at han ikke er ensom», oppfordret hun sine Twitter-følgere.

Det førte til en strøm av reaksjoner på det sosiale mediet. Flere skrev til syklisten og oppfordret ham til å ikke gjøre noe dumt. Noe han valgte å høre på.

For tre timer etter den første meldingen sendte han ut en ny beskjed. «Jeg må og skal klare å overvinne det her. Takk, alle sammen» , skrev syklisten.

Og etter en lang natt med mange tanker valgte han også fredag Twitter som passende sted for å sende ut sitt budskap. «Jeg har ikke sovet i det hele tatt. Jeg risikerte å gjøre noe idiotisk som hadde vært mye større enn meg selv, og jeg tror ikke det hadde løst noe, men bare forårsaket masse lidelse for dem som står meg nær. Jeg takker dere alle for å ha hjulpet meg og for å ha reddet meg», skrev syklisten.