På midten av 60-tallet produserte Ferrari modellen 275. Under panseret hadde den en V12-motor på 3,3 liter med rundt 300 hestekrefter. Utvendig var den designet av Pininfarina.

Totalt ble det bygget snaut tusen eksemplarer i årene 1964 til 1968 av de forskjellige 275-utgavene.

Mest spesiell var den som ble hetende 275 GTB/4 N.A.R.T. Spyder. Den ble solgt av én eneste amerikansk forhandler, Luigi Chinetti, som også hadde bedt Ferrari om å lage en slik kabrioletversjon.

Christina (34) sparte tusenvis på dette geniale trikset:

I 1968 fikk modellen en nær ikonisk status da Faye Dunaway kjørte den i filmen «The Thomas Crown Affair,» der hun spilte mot Steve McQueen.

McQueen ble så imponert av bilen at han selv kjøpte en 275 GTB/4. Den ble for øvrig solgt på auksjon i 2014 for 10,2 millioner dollar, 83 millioner norske kroner etter dagens kurs.

AMERIKANSK: Det var en amerikansk forhandler som fikk Ferrari til å lage 275 GTB/4 N.A.R.T. Spyder. Alle bortsett fra denne havnet i USA. Foto: Tom Gidden / RM Auctions Foto: Tom Gidden ©2016 Courtesy of RM Auctions

Og denne må du få med deg:

Én av ti

Bilen som skal under hammeren i mai, er en av de ti 275 GTB/4 N.A.R.T. Spyder som ble laget mellom 1966 og 1968, og den eneste som ble levert til en europeisk kunde, resten havnet i USA.

Det skal også være den siste N.A.R.T. Spyder som ble laget, og den tredje siste Ferrari 275 som ble bygget.

– Hvis Ferrari er bil-connaisseurens valg, er N.A.R.T. Spyder valget til en Ferrari-connoisseur, sier Rob Meyer, styreformann og konsernsjef i RM Sotheby's i en pressemelding.

ENKELT OG KLASSISK: 60-tallets bilinteriør var noe enklere enn dagens. Foto: Tom Gidden / RM Auctions Foto: Tom Gidden ©2016 Courtesy of RM Auctions

Bilen er en av 21 Ferrarier som RM Sotheby's skal prøve å selge under sitt arrangement i Monaco, og er den desidert dyreste. Estimert pris ligger mellom 175 og 213 millioner kroner.

Utrolig nok vil ikke dette gjøre den til verdens dyreste auksjonsbil, faktisk vil den ikke bli blant de fem dyreste engang:

Dyrest noensinne på auksjon er en Ferrari 250 GTO Berlinetta som i 2014 gikk for 312 millioner kroner etter dagens kurs. Men RM Sotheby's mener det uansett vil bli en av de aller mest verdifulle bilene som kommer på markedet i år.

Lyst til å se flere «luksusbiler»?

Og noe helt annet: