Etter å ha skapt furore på mikrobloggtjenesten Twitter med en melding søndag ettermiddag, ble Stabæk-målvakten fra Tromsø kontaktet av herremagasinet søndag kveld.

— Jeg har fått tilbud om å være med i FHM, forteller Pettersen til iTromsø.

I henvendelsen fra herremagasinet er Pettersens forspeilet en større reportasje sammen med én eller flere andre spillere fra kvinnenes eliteserie i fotball, med forsidebilde.

Fotoserien skal være «Pen og saftig», skriver bladets journalist i henvendelsen.

— Jeg har ikke svart ennå. Jeg har ikke sagt det til mamma en gang. Det er ikke mykporno jeg vil være kjent for, det er jo å være fotballspiller, sier Pettersen, men legger til:

— Det er litt artig at man får slike tilbud, for jeg tar det som et kompliment. Tror jeg.

- Ung og flott

FHM-journalist Alexander Endsjø, som var den kontaktet Pettersen, forklarer interessen for å ha med tromsøjenta i en reportasje med to-tre av over 200 jenter i eliteserien.

- Den enkle grunnen er at hun er en «up-and-coming» fotballspiller, som nylig har blitt tatt ut på landslaget. Dessuten ser hun ung og flott ut. Når man skal ta bilder er det et viktig aspekt også, at man ser flott ut, sier han.

Håpet er at 21-åringen skal bli forsidepike sammen med én eller to andre eliteseriespillere.

— Ideen er at man ønsker å lage en fotoserie som man kan ha på cover, sier Endsjø.

Han er bevisst på at det er utfordringer før en forside med lettkledde fotballjenter på FHM er en realitet.

- Før man setter i gang og tar noen bilder er vi avhengig av at vi, Guro og eventuelt én eller to andre jenter til har en idé som alle er komfortable med. For når vi tenker bilder, er det bilder som er lettkledde og sexy.

Vil prate nærmere

Guro Pettersern regner med at hun går i nærmere dialog med magasinet om å stille opp.

- Jeg har ikke akkurat tenkt på at jeg kom til å gjøre noe slikt. Men eg synes det er artig at kvinnefotballen får oppmerksomhet, sier hun.

- Er dette rett måte å få oppmerksomhet på da?

— Det har jeg tenkt litt på siden jeg fikk tilbudet. Men jeg tenker på David Beckham, Fredrik Ljungberg og Thorstein Helstad som er undertøysmodeller. Selv om det ikke er forsiden i FHM, så stiller de også opp halvnakne på bilder. Det tyske damelandslaget stilte opp i Playboy, sier Guro Pettersen og konkluderer:

- Jeg må vurdere nøye om jeg vinner eller taper mest på å stille opp før jeg bestemmer meg.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport her