Lørdag fikk Kristine Åsbø en idé.

— Hva om vi låner ut huset vårt til en familie som ikke har det så greit, mens vi selv er på ferie? Hva tenker du om det, spurte hun ektemannen Åge Åsbø til Aftenbladet.

— Det skal vi gjøre, og de skal få låne bilen og, svarte ektemannen.

Hva ville Jesus gjort?

Siden har de fått flere med på laget og tilbyr nå gratis husvære og gratis lån av bil på Nærbø, samt surfekurs, inngang på Jærmuseet, familiebilletter på Leos lekeland samt gavekort på pizza fra Dolly Dimple's på Bryne til en vanskeligstilt barnefamilie. Rett og slett en opplevelsesferie.

Siden innfallet kom, har hun gått aktivt ut og lett etter en familie, tilbudet om en opplevelsesferie på Jæren ble delt på Facebook av familien – og av 20.000 andre.

Les den originale ferieannonsen her.

— Det har vært en enorm respons, og jeg har ikke tall på hvor mange som har tatt kontakt med meg etter at vi la ut dette. Det er utrolig mange sterke historier som kommer frem, og jeg har en stor jobb foran meg når jeg nå skal lese alle historiene som er kommet inn. Jeg skal behandle de med respekt og svare alle personlig. Dessverre kan jeg bare hjelpe én familie, så det blir en vanskelig jobb å velge den ene, sier Åsbø.

asbo-qexmw2aHLy.jpg

Hun er kristen og er overbevist om at Jesus ville gjort akkurat det samme om han bodde på Nærbø i 2014 og hadde et hus og en bil som kom til å stå ubrukt i en måned. — Og han kunne nok hjulpet alle, men jeg kan ikke utrette mirakel, så jeg må gjøre noe i det små. Jeg kan bare hjelpe én familie.

Håper å inspirere

- Hvorfor gjør dere dette?

— Vi har sett at det er mange rundt oss som har en tøff hverdag, og jeg har lyst til å rekke ut en hånd og utgjøre en forskjell for noen. For eksempel vil det være en lærdom for barna våre, at de kan få se at de kan utgjøre en forskjell. Vi ønsker å lære barna våre verdien av nestekjærlighet, og det er en lærdom som ikke kan kjøpes for penger, sier Kristine Åsbø.

Hun håper også at andre lar seg inspirere av hva hun og resten av familien gjør.

Et vanskelig valg

- Er du ikke bekymret for at noen kan utnytte nestekjærligheten dere viser?

— Vi har fått mange tilbakemeldinger fra folk som er skeptiske til det vi gjør. Og jeg vet at det er mye vondt i verden, men det er viktig å ha troen på det gode i menneskene. Det er en sjanse å ta, men det er mange som er ærlige, og vi har tillitt til at de som får muligheten til å feriere hos oss, er tilliten verdig, sier Åsbø.

Hun har også mye familie i nærheten, som kommer til å følge litt med.

— Broren min får en liten vaktmesterrolle enten han vil det eller ei, sier Åsbø.

Hun skryter også av næringslivet som har støttet tanken og stilt opp for å sørge for at ferien på Jæren også får et innhold.

— Vi har bare møtt positivitet og alle har vært så imøtekommende selv om vi har kontaktet de på fritiden. Det bor så mye godt i folk, og det er mange som vil hjelpe, sier Åsbø.

- Vet du hvordan dere kommer til å velge hvem dere skal hjelpe?

— Det blir vanskelig å velge, men når vi kommer frem til en avgjørelse er jeg sikker på at det er den rette, sier Åsbø.