SOGNDAL: Den MFK-aktuelle Sogndal-stopperen har lenge vært ønsket på Aker stadion. Molde-ledelsen har fortsatt ikke gitt opp håpet om å signere stortalentet før 2012-sesongen. Og Hovland selv bekrefter at han fremdeles er åpen for MFK.

– Ja, det er en mulighet hvis det kommer noe konkret. Men jeg har vært nær Molde to ganger tidligere uten at det ble noen overgang. Derfor forholder jeg meg rolig fram til det eventuelt skjer noe, sier han til Romsdals Budstikke.

I de to foregående august-vinduene har avtalen mellom Sogndal og Molde strandet i tolvte time. I mellomtida har Ole Gunnar Solskjær blitt manager og klubben blitt seriemester.

– Det er selvfølgelig en fristende tanke å spille i Mesterligaen med Solskjær, det ville vært feil å nekte på det. Det høres spennende ut, sier Hovland som er tatt ut i Drillos januartropp til Thailand.

Vil vurdere flere

Han slår samtidig fast at eventuelle tilbud fra utlandet også vil bli vurdert. Flere europeiske klubber skal ha fulgt Hovland for Sogndal i høst, samt i U23-landskampen mot Belgia for drøyt to uker siden.

– Det har alltid vært et mål å komme ut i den store verden, men jeg forholder meg ganske rolig til slike spekulasjoner, sier Hovland.

Kontrakten med Sogndal går ut etter 2012-sesongen. Den blir uansett ikke forlenget.

– Nei, det er ikke aktuelt å skrive ny avtale med Sogndal. Jeg er klar for å gå videre og klubben ønsker å selge meg. Tida er inne nå, sier Hovland.

22-åringen tror Molde er et lag som har kommet for å bli i den norske medaljekampen.

– Klubben satser hardt og henter inn gode spillere. Jeg tror Molde kan være med i toppen på lang sikt, sier Even Hovland.

Ingen kommentar

Spillerens agent Jim Solbakken oppholdt seg i Sogndal hele helga, men ønsker ikke å kommentere Hovlands situasjon overfor Romsdals Budstikke. Han var i samtaler med Sogndal-ledelsen og Hovland selv, men skal ikke ha forhandlet på vegne av MFK.

Heller ikke Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen vil si noe om Even Hovland. Han henviser til Ole Gunnar Solskjær.

– Molde har ønsket seg Even i mange år, det er ingen hemmelighet. Han vet at vi er interessert, så spørs det hva han selv vil med framtida si. Men det ligger ikke inne noe bud fra MFK for øyeblikket, sier manageren.

Før kampstart på Fosshaugane fikk Solskjær og Hovland hver sin pris av Norsk Toppfotball. «Årets trener» og «Årets forsvarer» i eliteserien er kanskje på samme lag neste år. I tillegg fikk Espen Bugge Pettersen Kniksen-pris som beste keeper.