Tirsdag fikk det amerikanske kvinnelandslaget i fotball komme på besøk til ingen ringere enn USAs president Barack Obama.

Under en seanse i Det Hvite Hus startet 13 år gamle Ayla med å fortelle historien bak et brev hun tidligere hadde sendt til presidenten.

Jeg vil gjøre noe med dette, og jeg trenger din hjelp.

Hun fortalte at hun ble veldig inspirert da hun i sommer så USA kjempe seg til gull i kvinnenes VM i fotball i Canada. Da broren til 13-åringen mobbet henne med at gutter er så mye bedre enn jenter, bestemte hun seg for å skrive et brev til presidenten.

— Snakk om revansj

Barack Obama fikk en egen drakt tildelt av Abby Wambach og Carli Lloyd under tilstelningen ved det hvite hus tirsdag. Foto: Ap

— Jeg hater at guttene får all oppmerksomheten når det kommer til idrett, og jeg har lyst å gjøre noe med det. Det gjør meg sint at folk ikke behandler jenter likt som gutter. Pluss: Mange jenter er bedre enn gutter i sport. Jeg vil gjøre noe med dette, og jeg trenger din hjelp, sa jenta til øredøvende applaus fra salen.

Hun overlot så ordet til Obama, som startet med å si følgende:

— Jeg vet ikke hvor broren din er akkurat nå, men snakk om å få revansj, sa presidenten, til latter fra salen.

Her er Aylas brev til president Barack Obama. Tirsdag leste hun opp brevet foran presidenten og de amerikanske gulljentene. Foto: Skjermdump Facebook

Hyllet de amerikanske jenteneFør han gikk videre til å hylle de amerikanske jentene, som imponerte en hel fotballverden i sommer da de tok VM-gull. Han fleipet om flere av spillerne, blant andre Abby Wambach og hennes "kampansikt".

Se hele seansen fra Det Hvite Hus her (ekstern lenke)

Også Carli Lloyd, som ble kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller og i Wikipedia-profilen sin fikk endret posisjon fra midtbane til president i USA, fikk oppmerksomhet fra Obama, som sa at jobben tross alt snart var ledig.

— Denne seieren var om mer enn bare fotball. Det var om ferdigheter og å inspirere et helt land. Før mesterskapet lanserte de kampanjen for å få unge jenter rundt om i landet til å tro på seg selv. De har inspirert millioner av jenter til å tro på seg selv, og kanskje like viktig: Inspirert millioner av gutter til å se annerledes på jenter, sa presidenten.

Abby Wambach snek også presidenten med på en selfie. Foto: Reuters

Før han igjen sendte et stikk til alle de som mener at damefotball ikke er noe å se på.— Disse jentene har vist at det å spille som ei jente, det betyr at du er "badass", sa Obama, til applaus fra salen.

Denne seieren var om mer enn bare fotball.

Det var tydelig at gulljentene likte veldig godt å være på besøk hos Obama, og stjernespilleren Abby Wambach snek til og med til en selfie sammen med presidenten og resten av gruppa.

USA slo Japan 5-2 i finalen i Vancouver 5. juli. Norge røk i første sluttspillskamp mot England, etter å ha tapt 1-2. PS: Wambach, som er tidenes mestscorende i internasjonal kvinnefotball, har annonsert at hun legger opp i desember.