Dette er et uakseptabelt utspill fra Start, sier Norges Fotballforbunds visepresident, Jan Hallstensen. Det er ikke Start som avgjør om det blir omkamp. Klubben går utenom regelverket som de selv har vært med på å vedta, og prøver å få i både pose og sekk.

Han er sjokkert over utspillet. Start burde ha trukket sin protest, slik at Molde hadde blitt stående som vinner av kvartfinalen.

Viking-trener Benny Lennartsson synes imidlertid utspillet er genialt: Nå man først er kommet i denne situasjonen, vil omkamp gagne både Start, Molde og Norges Fotballforbund.

Idrettsadvokat Gunnar Martin Kjenner mener Fotballforbundet blander sammen lover.

Martin Andresen er spilleberettiget. Det handler om klubbmedlemskap. Altså ikke om man står oppført på dommerkortet. Derimot har Molde brutt spilleregelens kapittel 3, annet avsnitt der det står at navnene på innbytterne må oppgis før kampstart. De som ikke er påført kan ikke delta i kampen, men det er noe helt annet enn spilleberettiget, sier Kjenner til VG.

Molde mener tilbudet fra Start er umulig å forholde seg til. Vi sender anken som planlagt i løpet av torsdagen, sier sportslig leder Olav Boksasp.

Molde vant opprinnelig kvartfinalen 4-3, men ble fradømt seieren fordi innbytter Martin Andresen ikke sto på dommerkortet.

Bryne Fotballklubb avventer Moldes anke før de forfølger sin sak mot Vålerenga fra i vår.