HOLMENKOLLEN (adressa.no): Petter Northug var sjanseløs på seieren på lørdagens femmil i Holmenkollen. Han gikk i mål åtte minutter bak vinner Sjur Røthe, på 39. plass.

Strindheim-løperen medgir at suksessen i VM, hvor han reiste hjem med fire gull, kostet mye.

— Slottet faller sammen

— Jeg har vært sliten etter VM. Det koster å gå alle distansene, kanskje aller mest mentalt. Slottet faller litt sammen når du har et så bra mesterskap, men det visste jeg på forhånd.

Sesongen ble en stor opptur etter fjoråret, hvor han reiste medaljeløs hjem fra Sotsji-OL. Da han slapp teten på femmila i Holmenkollen, forsøkte 29-åringen å nyte sisterunden.

— Det er artig å gå verdenscup i Kollen, det har sin egen sjarm. Det var et vanvittig bra trøkk. Da jeg måtte gi opp kampen i toppen, prøvde jeg bare å kose meg på sisterunden. Nå er sesongen over. Det var et fint punktum å avslutte her.

Ordknapp om fremtiden

Northug er ordknapp om det som skal skje i tiden fremover. Onsdag skal han møte sin tidligere samarbeidspartner Nye Høyder til rettsmegling i Trondheim.

Planen er at han skal delta i NM del 2 i Harstad om to uker, samt gå en del turrenn. Det neste store spørsmålet er hva som skjer med hans forhold til landslaget. Om han blir tatt ut på landslaget og sier nei, vil han miste muligheten til å gå verdenscup neste sesong.

Håper snøen holder seg

Niklas Dyrhaug sa etter lørdagens renn at han åpner for å si nei til landslaget og uttalte seg samtidig kritisk til skiforbundets skjerpede regelverk.

— Jeg håper snøen holder seg, slik at det blir mulig å gå skirenn, sier Northug om de neste ukene.