Rosenborgs Mikkel Diskerud lover bort mesteparten av gullbonusen sin til FK Haugesunds spillere hvis trønderne blir seriemester, skriverHaugesunds Avis.

Haugesund har allerede bronsen inne, men møter serieleder Strømsgodset i siste kamp kommende helg.

Godset har ett poeng mer enn Rosenborg.

– Hvis FKH tar poeng fra Strømsgodset, og vi slår Lillestrøm, blir vi seriemestere. Da donerer jeg mesteparten av gullbonusen min til FKH-spillerne. Det er ikke mer enn rett og rimelig at vi deler den når vi ikke klarer å gjøre jobben selv, sier Mix.

Han kan ikke si nøyaktig hvor mye penger det er snakk om.

– I Rosenborg har vi ganske prestasjonsavhengig lønn, så det er snakk om en del. Vi kan ta finregningen i kveld. Jeg skal prøve å få alle guttene på laget til å gjøre det samme, sier han.

Rosenborg-spilleren foreslår også at han og Alexander Søderlund (som kom til Rosenborg fra nettopp Haugesund i sommer) kan bidra på FKHs treninger i uken som kommer.

Haugesunds sportsdirektør Asbjørn Helgeland har allerede lovet spillerne en bronsebonus og tror ikke at lokkemidlene fra Trøndelag utgjør en særlig stor forskjell.

– Vi har et ansvar overfor Rosenborg og resten av Fotball-Norge om å prestere så bra som mulig søndag. Det er også planen å selge oss meget dyrt. At "Mix" vil donere bonusen viser at Rosenborg virkelig har lyst på gullet, sier Helgeland.