ÅLESUND (Rbnett): Uten å imponere fortsetter Molde vanen med å cruise inn seiere i eliteserien. Med god defensiv struktur holdt Tor Ole Skulleruds menn nullen for andre kamp på rad da Aalesund ble slått 1-0 på bortebane.

MÅLMANN: Vegard Forren ble dagens mann for Molde. Her gratuleres han av Mohammed Elyounoussi. Foto: NTB scanpix

AaFK med første mulighetDet startet ganske rolig i solsteiken, der lagene tok og følte på hverandre de første 15 minuttene. De oransje sto godt og gjorde det vanskelig for formlaget Molde å skape noe som helst. Kanskje hadde MFK et ørlite spillemessig overtak, men det var hjemmelaget som fikk den første ordentlige sjansen etter 21 minutter.

Etter en flott gjennombruddspasning fra Ulvestad lurte Demar Phillips offsidefella og kom plutselig nesten alene mot Ørjan Nyland. Til tross for at keeperen ikke sto mange meterne ute valgte Phillips å lobbe fra knappe 20 meter. Ballen så ut til å kunne snike seg inn, men tre lange fingre hindret så vidt Aalesund-scoring.

Dødballmål

Molde greide aldri å spille seg gjennom det tette AaFK-forsvaret gjennom åpent spill, men etter 33 minutter satt likevel ballen i nota for eliteseriens lederlag. Sten Grytebust foretok en mislykket boksing ute ved femmeteren etter corner, hvorpå ballen havnet i baina til kampens store spiller — Vegard Forren. Midtstopperen strammet vrista og satte ballen utagbart for keeper i venstre kryss. Aalesund-forsvarer Mikael Bertil Dyrestam kunne nok avverget målet, men han valgte istedenfor å dukke for skuddet til MFK-trønderen.

I de påfølgende minuttene svingte det en del fra mål til mål, men det var likevel uten at noen av lagene greide å produsere de aller største mulighetene.

Forren var sjef

Nøytrale tilskuere vil nok ikke snakke om denne kampen i lange tider, da det ikke var all verden som skjedde i den andre omgangen heller. Hjemmelaget fortsatte å gjøre det vanskelig for Molde, samtidig som Vegard Forren nok en gang vant alt på hodet i eget forsvar.

Knut Olav Rindarøy fikk et par mulighet til å øke MFKs ledelse, men skuddene fra skrått hold var ikke godt nok innstilt. Den største sjansen fikk imidlertid toppscorer Mohamed Ellyounoussi etter at Harmeet Singh i det 65. minuttet startet angrepet med en krempasning. Fra seks meter tuppet Moi ballen under Grytebust, men Akeem Latifu sto på streken og fikk ballen langt unna.

James nære

Åtte minutter senere var imidlertid sunnmøringene veldig nær scoring, etter at AaFK slo hardt inn fra høyre. Ei lang tå fra Joona Toivio hindret at Leke James fikk forlenget ballen inn i nærmeste stolpe.

Aalesund fortatte å presse på for en utlikning mot slutten, men MFK sto løpet ut.

Ni poeng foran

Med dagens seier er Molde oppe i 36 poeng. Det er ni poeng foran Strømsgodset, som har én kamp til gode. Aalesund har fortsatt 14 poeng på 13. plass.

PS: Fredrik Gulbrandsen måtte rusle av banen etter 36 minutter. På ansiktsuttrykket virket det ikke å være en uskyldig skade, men hvor alvorlig det er vil tiden gi oss svar på.

Aalesund – Molde 0-1 (0-1)