Både Casper Ruud og Viktor Durasovic vant sine singlekamper overlegent. Ruud slo Mikayel Khachatryan 6-0, 6-0 i sin første kamp i Davis Cup noensinne. Norgesmesteren imponerte lagleder Anders Håseth.

— Det var Caspers debut på dette nivået. Han spilte feilfritt og fremragende, sier Håseth til NTB.

Lett

Durasovic tok seg av Sedrak Khachatryan med 6-2, 6-3. Da var allerede seieren mot Armenia sikret før doublekampen.

Også den vant Norge. Joachim Bjerke og Øystein Steiro avgjorde også sitt oppgjør i strake sett. Det ble 6-4, 6-0 mot Mikayel Avetisyan og Ashot Gevorgyan.

— Det er en bra start. Spillet satt bra i 40 graders varme. Det var tøft, men gikk greit, sier Håseth.

Makedonia neste

Fredag blir det gruppefinale mot Makedonia, som onsdag tok en like overlegen 3-0-seier mot Armenia. Vinneren av fredagens kamp møter vinneren av gruppe A i opprykkskamp lørdag.

— Det var forventet å slå Armenia. Makedonia er seedet i samme gruppe som oss. De har to spillere ranket rundt 500 og 700 i verden. Det blir veldig spennende, sier Håseth.

Durasovic er den best rangert individuelt av dem som skal i aksjon i kampen i morgen. Han ligger på 461-. plass i verden.

Fredag er det gruppefinaler også mellom Hellas og Kypros (gruppe A), Estland og Montenegro (gruppe B) og Georgia og Malta (gruppe D).

De norske gutta deltar på europeisk nivå 3 og kjemper om opprykk i en turnering med 13 deltakende nasjoner. To rykker opp til nivå 2. (©NTB)