Japanske Akito Watabe er i storform i hoppbakken og leder onsdagens verdenscuprenn i Granåsen foran langrennet. Verdenscupleder Eric Frenzel følger nærmest.

Håvard Klemetsen ligger best an av de norske. Veteranen er tredjemann etter et hopp på 130 meter. Opp til ledende Watabe skiller det 39 sekunder.

– Jeg er godt fornøyd. Jeg synes jeg gjør et hopp, og det var tunge forhold over kulen. Jeg er i positiv utvikling i hoppbakken, sa Klemetsen til NRK.

Ledende Watabe, som fortsatt har til gode å vinne i verdenscupen denne sesongen, gjorde et kjempehopp og landet på 137,5 meter. Verdenscupleder Frenzel fulgte opp med 134 meter og har 27 sekunder opp til japaneren.

Mistet skien

For kombinertkometen Jarl Magnus Riiber endte onsdagens renn i skuffelse. 18-åringen landet nest lengst ned i bakken av samtlige, men måtte over ende etter at den ene bindingen tilsynelatende løste ut i landingsøyeblikket.

Dermed er konkurransen delvis ødelagt for mannen som også ramlet i det kombinerte hopprennet i Granåsen for ett år siden. Riibers hopp ble målt til 135 meter, men svake stilkarakterer betyr at Heming-løperen går ut i langrennssporet hele ett minutt og 41 sekunder bak ledende Watabe.

– Skien bare fløy av. Det er litt slagete ute i kanten der jeg landet, mens det er bedre i midten der de fleste landet. Jeg har en tendens til å hoppe til høyre i denne bakken. Jeg hadde ingen sjanse til å stå, sa Riiber til NTB.

Utstyrssjekk

Han holdt også på å miste skien i prøveomgangen. Nå blir det full utstyrssjekk.

– Den løsnet veldig fort. Vi får sjekke over om noe har røket. Det er absolutt kjedelig. Jeg gikk inn for å sette telemarknedslag, men den løsnet med en gang, sukket Riiber.

NUMMER ELLEVE: Jørgen Graabak vant tirsdagens konkurranse på hjemmebane. Her er han i svevet i onsdagens hoppdel. Foto: Håvard Haugseth Jensen

Tirsdagens Granåsen-vinner Jørgen Graabak er nummer 11 etter hopprennet. 123,5 meter betyr at trønderen er ett minutt og 46 sekunder bak ledende Watabe.– Det blir tøft å innhente de to beste, men alt er mulig, sa Graabak.

Jan Schmid går ut som nummer åtte – ett minutt og 38 sekunder bak teten.

(©NTB)