Tottenham ble ydmyket på verste vis hjemme mot Liverpool søndag ettermiddag. Det endte 0-5 på White Hart Lane, og det var en svært skuffet manager André Villas-Boas som stilte opp for pressen etter kampslutt.

— Det var veldig vanskelig for oss. Liverpool var fantastiske i dag. Jeg tar ansvaret for det som skjedde, sa portugiseren til Sky Sports.

36-åringen fikk etter hvert spørsmål om sin egen posisjon.

— Det er ikke jeg som tar beslutninger rundt min stilling. Jeg kan bare jobbe for å forbedre tingenes tilstand, sier Villas-Boas.

- Tungt med ti mann

Liverpool gjorde en meget sterk første omgang i Nord-London, og de helrøde ledet 2-0 til pause. Da Tottenhams midtbanespiller Paulinho stemplet Luis Suárez i brystet etter en drøy times spill, var det ingen vei tilbake for Spurs.

— Vi prøvde å komme med en respons i andre omgang, men etter utvisningen var det vanskelig å snu kampen. Vi hadde vår beste periode før utvisningen, så det gjorde det vanskelig for oss, sa Villas-Boas.

Tottenham gjorde en god sesonginnledning tidligere i høst, men laget har slitt med uttellingen offensivt. Og etter at laget røk 6-0 borte mot Manchester City, har presset økt på manager Villas-Boas.

— Jeg synes utvisningen er litt urettferdig, gult kort hadde vært nok. Vi snakket om at et mål kunne sende oss tilbake i kampen, men det tredje målet ødela alt, sier han.

- Ambisjonen står fast

Laget reiste seg igjen etter massakren på Etihad Stadium, og har blant annet slått Fulham og Sunderland på bortebane i de siste kampene. Men i dag rant det altså inn bakover igjen. Til Tottenhams forsvar skal det sies at forsvarsspillerne Jan Vertonghen, Vlad Chiriches og Younès Kaboul er skadet.

— Nå må vi slå tilbake som vi gjorde etter City-kampen. Vi ønsker naturligvis å gjøre det bedre enn dette, sa Villas-Boas.

Han trekker frem Tottenhams gode resultater i ligacupen og europaligaen gjennom høsten.

— Vi har gjort det fantastisk i de andre turneringene, men har ikke lyktes på samme måte i Premier League. Da er det normalt at frustrasjonen kommer, sier Villas-Boas.

— Vi skal spille kvartfinale i ligacupen og er blant de siste 32 lagene i Europa League. Ambisjonen vår er fortsatt å kvalifisere oss for Champions League, slår manageren fast.