Manchester City måtte igjen spille uten spisser, men cruiset likevel inn til 3-1-seier borte mot West Bromwich 2. juledag.

Tittelforsvareren er i storform og står med imponerende sju ligaseirer på rad. Siden slutten av oktober har City plukket 25 av 27 mulige poeng. Det gjør at de lyseblå puster serieleder Chelsea i nakken. Opp til tabelltoppen skiller det tre poeng.

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen. Det var vanskelig å spille (i snøværet), spesielt i annen omgang. Vi var gode i de første 45 minuttene, sa manager Manuel Pellegrini.

Også Manchester United på tredjeplass vant sin kamp på andre juledag.

Med spisstrioen Sergio Agüero, Edin Dzeko og Stevan Jovetic ute med skader, var manager Manuel Pellegrini igjen nødt til å stole på mål fra Citys midtbanespillere. Som i forrige helgs 3-0-seier over Crystal Palace, hadde chileneren ingen grunn til bekymring.

Allerede etter åtte minutter sto det 1-0 til bortelaget på The Hawthorns. West Brom-keeper Ben Foster glapp ballen i feltet og serverte en feilvendt Fernando. Riktig nok fikk ballen en retningsforandring etter et innlegg fra Jesus Navas, men den må likevel Foster ta på sin kappe.

Vondt skulle kjapt bli til verre for West Bromwich. Fem minutter senere doblet Yaya Touré til 2-0 fra ellevemeteren. Gjestene fikk straffe da tidligere City-spiller Joleon Lescott felte David Silva. Foster kastet seg riktig vei, men klarte ikke å avverge Tourés straffespark.

Etter et nydelig City-angrep gjorde Silva de lyseblås tredje fulltreffer etter 35 minutter. På en Navas-pasning satte spanjolen ballen i lengste hjørne. Silva har dermed scoret tre mål på to kamper siden han kom tilbake fra skade.

West Bromwich hevet seg litt etter pause, men Manchester City hadde god kontroll i snøværet. Først helt på tampen sørget Brown Ideye for at hjemmepublikummet i det minste fikk et mål å juble for. Innbytteren scoret med bakhodet. Der bommet Citys målvakt Joe Hart totalt i feltarbeidet etter en corner. (©NTB)