Strømsgodset, med både Marcus Pedersen og kaptein Lars-Christopher Vilsvik på benken fra start, jaktet sin andre seier for sesongen da Eirik Bakkes Sogndal kom på besøk til Marienlyst.

Marcus Pedersen (25) ble dagens mann i Drammen. Innbytteren, som er tilbake fra skade, scoret to mål da han nærmest på egenhånd snudde 0-1 til 2-1 for hjemmelaget.

Men det var gjestene som scoret først. Bjørn Inge Utvik headet inn 0-1 etter en corner i 1. omgang. Men Marcus Pedersen var spillekåt og målhungrig.

Først satte han 1-1 fra kloss hold helt alene foran Sogndals mål, så flikket han inn 2-1 med hælen. Lekkert.

— Alt gikk i mot oss

— Vi var det desidert beste laget. Hadde dem i kne. Men så gikk alt i mot oss. Vi spilte de av banen i perioder, det var veldig bra. Men alt gikk i mot oss, sier Sogndals trener til TV 2 etter kampen.

Han var kritisk til flere av dommeravgjørelsene. Uten at han ville utdype kritikken.

Marcus Pedersen hadde lite å klage på.

— Dette var moro. Det er en stund siden jeg har spilt, så det var godt å være tilbake. Jeg hadde lyst til å starte kampen, men det var kanskje like greit at jeg kom inn. Formen er ikke helt på topp, sier Pedersen som har slitt med skader i vår.

Men nå er han frisk og kampklar. Og var akkurat det Strømsgodset trengte.

— Disse tre poengene smaker veldig godt. Det kladdet for oss i dag også, ting går ikke på skinner, men vi klarte å kjempe oss til seieren. Det er deilig, sier hjemmelagets trener Bjørn Petter Ingebrigtsen.

Høiland fra død vinkel

Hjemmelaget skapte kampens første store sjanse da Tommy Høiland ble spilt fri og rundet Sogndal-keeper Mathias Dyngeland etter 17 minutter. Men fra nærmest død vinkel ble bortimot umulig for Høiland å få ballen i mål.

Sogndal-spillerne fortviler etter en misbrukt sjanse i 1. omgang på Marienlyst. Foto: NTB Scanpix

Derfor trillet avslutningen bare på tvers av Godsets felt, en meter fra mållinjen.Høiland har fått en tungt ansvar på topp for Godset i sesonginnledningen. Marcus Pedersen har vært ute med skade, mens Thomas Sørum fortsatt er skadet.

I tillegg har kantspiller Flamur Kastrati sett de fire siste kampene fra tribunen etter utestengelsen. Sogndal-matchen var den fjerde.

Ti minutter etter Høilands sjanse fikk Sogndal ballen i mål. Men dommer Espen Eskås annullerte fordi Martin Ramsland var for tøff i duellen med Mounir Hamoud.

Bakke ville kjøre på

Tre minutter før pause kom plutselig Ramsland trampende mot Espen Bugge Pettersen. Sørlendingen kom skrått mot Strømsgodsets keeper, men skuddet ble det aldri noe av ettersom Gustav Valsvik kom skliende inn og fikk avverget.

En underholdende 1. omgang, men lagene gikk i garderoben på 0-0.

Tommy Høiland fortviler etter å ha bommet på straffe i starten på 2. omgang. Foto: NTB Scanpix

— Jeg er fornøyd. Vi burdet ledet. Vi skal kjøre på i 2. omgang, så får vi se, sier Sogndal-trener Eirik Bakke til TV 2 i pausen.Hans kollega i Strømsgodset, Bjørn Petter Ingebrigtsen, etterlyste mer trykk:

— Vi startet ganske bra, fikk bra trykk på dem. Så ble vi litt passive. Vi må opprettholde trykket.

Scoring og straffebom

Like etter at "BP" fikk satt seg på benken, fikk Sogndal corner. Ballen ble slått inn, spratt en gang i hjemmelagets felt, før Bjørn Inge Utvik satte hodet på ballen og headet den i en lang bue over Bugge Pettersen og i mål.

0-1 på Marienlyst. Og heller ikke ufortjent. Sogndal var gode på tampen av 1. omgang.

Nå skjedde det mye.Minuttet senere fikk Strømsgodset straffe. Dommer Eskås blåste for hands på Jukka Raitala duell med en Godset-spiller.

Tommy Høiland gjorde seg klar fra ellevemetersmerket. Men Dyngeland reddet forsøket fra Høiland.

Spissens andre bom på straffe. Han bommet også hjemme mot Haugesund.

Pedersen, Pedersen, Pedersen

Sogndal måtte spille den siste halvtimen med ti mann da Babacar Sarr fikk sitt andre gule kort. Spilleren var mildt sagt uenig med dommeren.

Strømsgodset svarte umiddelbart. Inn med både Marcus Pedersen og kaptein Vilsvik. Ut med Jonatan Parr og Tommy Høiland.

Og da var det selvsagt skrevet i stjernene at nettopp Marcus Pedersen utlignet til 1-1 under to minutter etter at han kom på banen.

Marcus Pedersen feiret sitt andre mål for dagen sammen med Øyvind Storflor. Foto: NTB Scanpix

Helt alene foran Dyngeland fikk han tid og rom og satte enkelt inn 1-1.For en kamp. Og trodde du det var ferdigspilt? Glem det.

Klokka passerte 69 minutter da Hamar-gutten flikket innlegget fra sin kaptein Vilsvik i mål med hælen. En lekker scoring.

Pedersen snudde på egenhånd.

Gustav Valsvik var nær ved å sende Godset opp i 3-1 da han nærmest fikk ballen i beina rett foran gjestenes mål. Men Sogndal fikk klarert.

Flere mål ble det ikke i en innholdsrik, spennende og underholdende kamp i Drammen.

Dagens mann: Marcus Pedersen.

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport. Der får Kjetil Rekdal refs for sitt nye regime på Valle: