Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps var langt nede etter 0-1-tapet mot Portugal i EM-finalen.

— Vi kastet bort en stor sjanse til å vinne tittelen, sa Deschamps.

Frankrike mislyktes i å vinne EM på hjemmebane.

— Det finnes ingen ord for å beskrive følelsen. Skuffelsen er enorm. Det tar tid å bearbeide den, sa Frankrikes trener.

Intet déjà vu

Da Ronaldo ble båret ut etter en halv omgang i EM-finalen, må det for Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps ha virket som déjà vu fra VM-finalen i 1998.

PÅ BÅRE: Cristiano Ronaldo gråtende ut på båre. Foto: Reuters

Da møtte han som kaptein et portugisisktalende lag (den gang Brasil) med en stjerne som het Ronaldo og som hadde en av karrierens mørkeste dager. Frankrikes største stjerne sparte derimot sitt beste til finalen og avgjorde den.Deschamps må bare ha ventet på at en av hans stjerner skulle stå fram og avgjøre slik Zinédine Zidane gjorde for 18 år siden. Antoine Griezmann, Dimitri Payet, Olivier Giroud og Paul Pogba hadde scoret alle Frankrikes 13 mål på veien til finale, men søndag greide ingen av dem å overliste Portugals keeper Rui Patrício.

LES KOMMENTARENE:

Det gjorde heller ikke Moussa Sissoko, som var Frankrikes største offensive trussel i finalen.

I stedet endte det med at Portugal scoret, ved innbytter Éder, som hadde spilt bare 15 minutter fordelt på to innhopp tidligere i EM.

I 1998 fikk Brasil-spiss Ronaldo et anfall kampdagen, spilte fra start selv om han absolutt ikke burde gjort det og var en skygge av seg selv da Frankrike vant 3-0. For Cristiano Ronaldo endte dagen derimot i triumf da han som første portugiser fikk løfte EM-pokalen.

(©NTB)