ROSENBORG-TROMSØ 3-1

LERKENDAL: I hektiske sluttminutter i dramaet på Lerkendal klarte Sofien Moussa å pådra seg et to gule kort – og dermed rødt – i løpet av få sekunder. Da var det spilt 83 minutter.

Sofien Moussa fikk to gule kort på få sekunder mot Rosenborg. Foto: NTB SCANPIX

– Det var to situasjoner. Det første var en klar, hensynsløs takling, og deretter valgte han å sparke en spiller på leggen (Matthías Vilhjálmsson), sier dommer Svein Oddvar Moen til iTromsø. – Så var han da heldig som ikke fikk direkte rødt på den siste?

– Nei, det var ikke så voldsom intensitet i det sparket. Det er to gule kort, svarer dommeren.

Han vil ikke spekulere i hvor mange kamper tunisieren kan vente seg i suspensjon.

– Det må du spørre Fotballforbundet om. Jeg skriver bare min rapport og så er det de som avgjør det. Jeg har ingenting med det, sier Moen til iTromsø.

MER OM KAMPEN: Moussa rømte fra Lerkendal.

Nektet å snakke

iTromsø forsøkte å få Moussa i tale etter kampen, men han spaserte bare igjennom mixed zone uten å si et eneste ord.

TIL-trener Bård Flovik snakket mer enn gjerne etter kampen. Han mener TIL mistet den angrepskraften man skulle ha mot slutten av kampen på grunn av Moussas rødkort.

– Jeg skulle gjøre et bytte akkurat da og hørte at han snakket på seg et gult til. Og da er det selvfølgelig totalt uakseptabelt. Det får vi ta internt, sier Flovik.

Da han fikk høre at Moussa også sparket en RBK-spiller, svarte TIL-treneren.

– Å, ja? Da skulle han hatt direkte rødt. Det fikk han jo ikke. Akkurat dette vet jeg ikke noe om nå. Var det et unødvendig kort på nummer to, er det selvfølgelig uakseptabelt, gjentar Flovik.

– Må styre temperamentet

– Har han et temperamentsproblem?

– Det kan du ikke spørre meg om. Det har han ikke vist, sier Flovik.

– Men han får jo stadig kort?

– Han er en temperamentsfull spiller. Jeg har ikke noe imot at han har temperament, men han må styre det i disse situasjonene, sier Bård Flovik.