Chelsea-bossen José Mourinho, den norske fotballagenten Rune Hauge, hans nigerianske og britiske kolleger John Shittu og Daniel Fletcher og direktøren for et fotballakademi i Lagos har én ting felles:

De føler seg snytt på grunn av 18 år gamle John Obi Mikels sjokktransfer til Manchester United, en overgang som ble kjent fredag 29. april.

La oss starte med Mourinho og Chelsea: Etter å ha sett Mikel spille fotball, skrev han i sin spalte i sportsavisen Record at klubben hadde funnet "gull". Var Chelsea så trege i avtrekkeren at de fant "gull" uten å sikre seg rettigheter, eller var Stamford Bridge-storheten overbevist om at den hadde kontroll på ungguttens videre karrie're?

— Vi kommenterer ikke rykter, sier en talskvinne for Chelsea.

Derfor kan hun heller ikke kommentere ryktene som Lyn hardnakket benekter, om at det allerede eksisterte en avtale mellom partene Morgan Andersen/Obi Mikel og Rune Hauge /Chelsea mens midtbanespilleren fortsatt var 17 år gammel. I januar i år uttalte Mikel til Dagbladet at han hadde signert en fireårsavtale med Chelsea. Det ble dementert dagen etter.

Da han ble 18, skal avtalen ha blitt omtalt som "ugyldig" og spilleren endte hos Chelseas fiende, Manchester United. Det var overraskende, også for hovedpersonen, og derfor er både den engelske seriemesteren og Hauge svært sinte.

— Jeg sier null om Obi Mikel. Beklager, sier Hauge.

— Selv om du vet ting som kan kaste nytt lys over saken?

— Det kan hende. Du har ikke flere spørsmål, tiden din er ute, men jeg kommer tilbake senere, varsler Hauge.

Etter hva Aftenposten har grunn til å tro, ønsker den erfarne å agenten legge frem sin versjon av Mikel-salget i løpet av et par dager. Det skal være en versjon som ikke kaster et flatterende lys over Lyn-direktør Morgan Andersen.

Den nigerianske agenten John Shittu har lenge ment at han har representert Obi Mikel. Spilleren sa opp kontrakten med Shittu da han fylte 18 år, og afrikaneren kom til Norge i går for å forsøke å løse opp i flokene.

Britiske Daniel Fletcher mener at det er han som er 18-åringens agent, og varsler søksmål.

— I teorien kan jeg saksøke spilleren, uttalte han til VG forleden.

I Lagos forbereder direktøren for Pepsis fotballakademi et krav til Manchester United. Han mener at skolen fortjener sine millioner for jobben den gjorde med Mikel fra 1995 til 2002. — Vi kommer til å kontakte hans nye klubb med alle våre bevis, slik at skolen kan få sin belønning for å ha fått frem en spiller som Manchester United regner som god nok, sier Kashimawo Laloko i følge nettstedet allafrica.com.

Hvor mye penger Laloko mener at hans arbeidsplass har krav på, er ikke godt å si, siden Lyn og Manchester United noe overraskende har bestemt seg for å holde overgangssummen hemmelig. Old Trafford-klubben er børsnotert, og pleier å sende svært detaljert informasjon til London-børsen om de aller fleste av sine store kjøp.

Det har den ikke gjort denne gangen - selv om Morgan Andersen er sitert på at han tror overgangen er den største i Norge noensinne (John Carew gikk fra Rosenborg til Valencia for 75 millioner kroner, vår anm.).

— Vi offentliggjør ikke detaljer for avtaler som er under fem millioner pund (60 millioner kroner), sier United-talsmannen Phil Townsend til Manchester Evening News.