LILLESTRØM — MOLDE 1-0

ÅRÅSEN: For Vegard Forren og Molde glapp den siste sjansen for spill i Europa for neste sesong søndag kveld. En klarering fra stopperen endte opp hos Malaury Martin, som sørget for å sette ballen i mål og dermed ble alle de tre poengene igjen på Åråsen. Om han er med videre neste år er han usikker på.

SKUFFELSE: Vegard Forren fortviler etter tapet på Åråsen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Vegard Forren var involvert i baklengsmålet, men mener samtidig Molde skulle hatt frispark i situasjonen like før. Likevel mener stopperen at laget burde klart å avgjøre kampen i første omgang.— Det er vanskelig å svare på hva som skjer utpå der i andre omgang. Vi er i alle fall langt i fra gode nok. I første omgang har vi full kontroll, men sånn som kampen utarter seg synes jeg faktisk de fortjener alle poengene. Når det gjelder målet i mot så synes jeg først og fremst at vi skulle hatt frispark ute på kanten der like før, da Per-Egil (Flo) ble tatt. Det ble blåst flere ganger i løpet av kampen på lignende situasjoner, så at vi ikke får frispark der skjønner jeg lite av. Innlegget som kommer skal jeg uansett klarere unna, men snubler nesten litt i mine egne bein i det jeg skal få den unna. Det blir en dårlig klarering, og dermed serveres ballen på sølvfat til en så god spiller som det Martin er, forklarer midtstopperen i intervjusonen etter kampslutt.

Hadde flere matchballer

Forren er selvfølgelig skuffet over at det ikke blir spill i Europa neste år, hvor han mener klubben hører hjemme. Laget hadde samtidig flere matchballer inn mot slutten av sesongen, uten å klare å utnytte de.

— Vi kan kun skylde på oss selv for at det blir som det blir den her sesongen. Vi hadde en fryktelig periode i sommer, og har avgitt mange poeng også nå i høst. Hadde vi for eksempel klart å vinne hjemme mot Sogndal kunne vi stått her med fjerdeplassen nå, sier han.

Kan forsvinne

Midtstopperen spiller på utgående kontrakt og kan i praksis ha spilt sin siste kamp for Molde fotballklubb i tapet på Åråsen. Han har nå konkrete tilbud han må vurdere, før han fatter en beslutning etter landslagspausen og en liten ferie.

— Det ligger konkrete tilbud på bordet nå, så det er vanskelig å si om jeg blir værende eller ikke. Kontrakten går ut i januar, som er en liten stund til. Først er det en viktig landskamp, og heldigvis har jeg folk rundt meg som tar seg av konkrete ting når det kommer til fremtiden min, forklarer Forren.

- Har det at det ikke blir Europa noe å si for beslutningen til kommer til å ta?

— Det er vanskelig å si. Akkurat nå er jeg bare mest skuffet over at vi misset den muligheten vi hadde her i kveld. Samtidig er jeg vel ikke den som gir meg veldig lett, så som spiller har jeg mye mer å komme med. Om det ender opp med at jeg er her en sesong til før jeg drar ut, det kan jeg leve godt med. Samtidig må det være et ønske og en vilje fra klubbens side om å ha meg med videre. Det er en situasjon jeg ikke har vært i før. Jeg er 28 år nå, og må tenke litt på meg selv også. Forhåpentligvis har jeg ti gode år igjen som toppspiller, avslutter han.