PETAH TIKVA (aftenposten.no): Vegar Eggen Hedenstads røde kort i åpningskampen mot Israel onsdag gjør at det minimum blir én endring på Norges lag til kampen mot England i kveld.

Landslagstrener Tor Ole Skullerud var lite lysten til å snakke om laguttaket både på pressekonferansen før fredagens trening og etter den siste treningen før kampen.

— Jeg sier ikke noe om noenting. Jeg kan ikke begynne å si noe, da får du meg utpå og da gr det galt. Vi vurderer mange forskjellige ting, men mer vil jeg ikke si. Vi får vente og se, sier Skullerud til Aftenposten.

Det som likevel er helt klart er målet om å sende England ut av EM, og Norge langt nærmere en plass i semifinalen.

— Men vi må ha en maks, maks dag for å slå England, fortsetter Skullerud.

Med Eggen Hedenstad ute kan Skullerud og assistent Knut Tørum velge å gå for et rent backbytte. Det betyr at Moldes Martin Linnes kommer inn på venstrebacken. Et annet alternativ er å flytte Stefan Strandberg ut på en av backene. Det kommer i så fall Thomas Rogne inn i midtforsvaret.

Kaptein Strandbergs ro, duellstyrke og pasningsfot er god å ha i midtforsvaret, men hva Skullerud velger er vanskelig å si selv om en løsning med RBK-stopperen på backen virker å være mest sannsynlig.

Strandberg selv nektet å snakke med pressen etter gårsdagens trening. Han hastet som førstemann av spillerne gjennom pressesonen og sa bestemt nei da spørsmålet om en kommentar kom.

- Har du et lag klart, Skullerud?

  • Ja nesten.

Natt til i dag satte Markus Henriksen, Joshua King, Håvard Nordtveit (alle tre fra start), samt Valon Berisha (2. omgang) seg på et NFF-chartret fly fra Tirana til Tel Aviv for å slutte seg til resten av U21-troppen.

Men hjelpen derfra til kveldens kamp blir trolig minimal. Berisha, som spilte 2. omgang, er trolig mest aktuell for spill. Men neppe fra start.

- Var det vanskeligere å ta ut et lag nå, med rødt kort og fire på vei fra Albania?

  • Nei, jeg tror ikke det. Vi har spilt en kamp og vi har fått sett spillerne, det var nyttig. Så jeg tror ikke det gjorde dette noe vanskeligere, sier U21-treneren.

I kvaliken til årets EM tapte Norge begge de to kampene mot England. Men så knepent at til og med Englands landslagstrener Stuart Pearce mener Norge burde være skuffet over null poeng fra begge oppgjørene.

- Hvor trygg er du på at de 11 dere velger nå kan gå ut og gi England kamp?

  • Jeg er trygg på at vi kan komme opp på nivå og konkurrere og spille jevnt med England. Men vi må ha litt marginer med oss. Og høyere effektivitet. Da tror jeg vi kan slå de, avslutter han.

Aftenposten tror Norge kommer slik mot England:

Ørjan Håskjold Nyland - Omar Elabdellaoui, Thomas Rogne, Fredrik Semb Berge, Stefan Strandberg - Magnus Wolff Eikrem, Harmeet Singh, Stefan Johansen - Håvard Nielsen, Marcus Pedersen, Jo Inge Berget (Valon Berisha hvis han mot formodning skulle føle seg pigg nok tilå starte).