Fotball , 14. september 2008 , Tippeligaen , Eliteserien , Fredrikstad - Rosenborg 1-1Alexander Tettey , RBK og Abgar Barsom , FFK Foto: Digitalsport

Etter tv-avtalen for eliteserien skulle i utgangspunktet de fem kampene som spilles klokken 18.00 i hovedrunden, i hovedsak søndager, kun vises på web-tv og IP-tv.

De siste dagene har intensive forhandlinger ført til at disse kampene nå i tillegg vil vises på betal-tv på TV 2, i tillegg til på de nettbaserte løsningene til Media Norge, Polaris og VG. Kampene vises også på IP-TV.

– Fotballmedia har hatt en tett dialog med alle aktørene i fotballavtalen, og i disse samtalene kom det frem at aktørene hadde ulike behov som vi mente kunne kombineres. Vi begynte å nøste i dette, og fikk i havn denne avtalen, forteller administrerende direktør i Norsk Toppfotball samt styremedlem i FotballMedia, Niels Røine.

Hovedpunktet i avtalen blir altså at TV 2 får muligheten til å vise alle kamper i hovedrunden på sine betalingskanaler, en rettighet de ikke hadde i den opprinnelige avtalen.

– Dette gjør at tilgjengeligheten til norsk fotball øker. Det gir enda skarpere konkurranse. Det tror jeg er til gagns for alle fotballinteresserte, mener Rolf Dyrnes Svendsen, styreleder i 100% Fotball, et nettbasert samarbeid mellom Adresseavisen, Aftenposten, Bergens Tidende, Bladet Tromsø, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad.

Med flere om rettighetene til hovedrunden har også kostnadene for aktørene med nettrettigheter blitt redusert betraktelig.

– Konstellasjonen VG, Media Norge og Polars får reduserte kostnader etter denne avtaleendringen, uten at det endrer produktet vi tilbyr, sier Dyrnes Svendsen.

Dyrnes Svendsen tror ikke at en ekstra plattform å konkurrere med svekker web-tv-produktet som blant annet hans 100% Fotball skal levere.

– Produktet vi har vil være et stort sprang i forhold til hva folk er vant til på web-tv. Og fra i morgen vil de som er interesserte i å kjøpe vårt produkt få muligheten til dette. Priser offentliggjøres i løpet av dagen, sier Dyrnes Svendsen.