— Nicki virket på ingen måte beruset den kvelden. Jeg er helt sikker på at det ikke er alkohol som sørget for dette, sier Marc Larsen til Aftenposten.

Kompisen forteller sin versjon av hvordan Nicki Bille Nielsen ble pågripet fordi han mener fremstillingen i media har vært «ekstremt unyansert».

KOMPISER: Her er Marc Larsen sammen med Nicki Bille Nielsen i København. Foto: Privat

Marc Larsen mener politiet brukte unødvendig mye makt og hevder det finnes seks forskjellige videoer av pågripelsen av Nicki Bille i København natt til forrige fredag. — Jeg håper alle videoene kommer frem i offentligheten, så alle kan se det som skjedde. Jeg har sagt fra til Nicki at jeg er villig til å vitne i retten, hvis det blir nødvendig, sier Larsen.

- Hadde ham under kontroll

Larsen forteller at det hele startet med at Bille Nielsen plutselig ropte og bannet høyt.

— Jeg så at han sto alene og at han var frustrert. Så jeg går bort til ham for å spørre om han var OK, men da gikk han bort til et sykkestativ og sparket til det, sier Bille-kompisen til Aftenposten.

Like etter stoppet en politibil opp, to betjenter - en mann og en kvinne - kom løpende mot og grep tak i Nicki Bille. Ifølge vennen gjorde ikke RBK-spilleren noen motstand, men politibetjentene forsøkte å få begge armene hans bak ryggen. Så skal de plutselig ha brukt pepperspray på ham – to ganger rett i ansiktet, fra 10 centimeters avstand, ifølge Larsen.

— De hadde ham under fullstendig kontroll, men sprøytet likevel pepperspray i øynene på ham. Først én gang og så én gang til, sier Larsen til Aftenposten. - Oppførte han seg på noen som helst måte provserende?

— Han snakket med høy stemme, selvfølgelig, men han var ikke ute av kontroll. Jeg synes virkelig ikke han gjorde stor motstand.

Kompisen forteller at den mannlige politibetjenten tok det Larsen definerer som «hodelås».

— Da ropte Nicki at han ikke fikk puste.

TV 2 har sett en video av hendelsen. Der kommer det frem at Bille Nielsen sa «Jeg gjør ingenting, jeg gjør ingenting» og «fortsett å filme! Fortsett å filme det de gjør mot meg. Jeg gjør ingenting».

Kan avgjøre Billes fremtid

Ifølge Ekstra Bladets opplysninger skal Bille ha spyttet og bitt en politimann i armen under pågripelsen.

Det så ikke Larsen noe til.

Bille Nielsen ble etter hvert kjørt vekk i baksetet på en politibil. Marc Larsen forteller at en politibetjent kom bort til dem og fortalte at Bille hadde forsøkt å bite en av hans kolleger. — Jeg irriterer meg over at jeg ikke begynte å filme selv. Jeg var nok den eneste som så det som skjedde helt fra starten av. Jeg hadde ikke i min villeste fantasti sett for meg at det ville utarte seg som det gjorde. Det var som om politiet ønsket at det skulle eskalere, sier Marc Larsen, som mener politiets behandling av Bille var hårreisende.

— Det var en voldsom overreaksjon, sier Larsen, som ikke har blitt kontaktet av politiet for å fortelle sin versjon av episoden.

Mye er fortsatt usikkert rundt hva som skjedde i København natt til fredag forrige uke, men Rosenborg forsøker nå å skaffe seg mest mulig informasjon slik at de kan vurdere om det Nicki Bille Nielsen har gjort er så alvorlig at han er ferdig i klubben, eller ikke.

Aftenposten har vært i kontakt med politiet i København. De vil uttale seg om saken senere.