LYNGDAL: Ulykken skjedde i bakkene like vest for Lenefjorden.

En 76 år gammel mann satt fastklemt og måtte frigjøres av brannvesenet etter det kraftige sammenstøtet mellom to personbiler.

– Vitner har forklart til politiet at de har sett bilen hans komme over i motgående kjørefelt. Det er også blitt observert ureglementær kjøring i forkant, opplyser operasjonsleder Martin Ugland ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Var bevisst

Mannen, som er bosatt i Lyngdal, ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han var bevisst da han ble tatt ut av bilen. Sykehuset opplyste søndag kveld at han har moderate skader.

Mannen har fått førerkortet beslaglagt, og det er rutinemessig tatt blodprøve av ham.

I den andre bilen satt to kvinner på 68 og 41 år, samt en sju år gammel jente. Også de er fra Lyngdal.

De ble alle tre brakt til sykehuset i Flekkefjord med lettere skader. Jenta og den 41 år gamle kvinnen ble dimittert fra sykehuset søndag kveld.

Ikke glatt

Ulykken skjedde i svingene om lag 200 meter vest for fotoboksen i Lenebakken, like før klokken 17.30 søndag ettermiddag.

E 39 var stengt i fire og en halv time ved ulykkesstedet, mens opprydningsarbeid og tekniske undersøkelser ble utført.

Først klokken 21.55 meldte Statens vegvesen at E 39 var åpnet igjen.

Det var ikke glatt på stedet, får Fædrelandsvennen opplyst. E 39 var våt og bar i området.

Den ene bilen fikk store skader i det kraftige sammenstøtet. Foto: Sigbjørn Utland

Undersøkelser

Brannmannskap fra både Lyngdal og Mandal ble sendt til Lenebakken, og om lag klokken 17.50 var den fastklemte mannen frigjort.

Mannens bil, en Hyundai, fikk store skader på førersiden i det kraftige sammenstøtet. Begge bilene hadde skader på venstre forskjerm, og hjulopphenget til den ene bilen lå på andre siden av veien, ifølge et vitne.

Krimteknikere fra politiet og ulykkesgruppen til Statens vegvesen undersøkte ulykkesstedet søndag kveld.

Trafikken omdirigert

Ulykken førte til lange køer i begge retninger på E 39.

Politiet dirigerte trafikken inn på mindre omkjøringsveier. Personbiltrafikken vestover ble omdirigert fra Vigeland via Konsmo mot Lyngdal, mens personbilene som kom østover måtte kjøre over Kvås.

Statens vegvesen opplyser at de hadde mannskaper på omkjøringsveiene som gjorde nødvendige tiltak som strøing og brøyting for å holde veiene godt kjørbare.

På omkjøringsveien ved Kvås kirke ble biler stoppet for sjekk før de fikk kjøre videre mot Konsmo. Foto: Håvard Bjørnevik

Måtte snu på omkjøringsveien

Men det ble likevel problemer.

Håvard Bjørnevik var på vei hjem til Kristiansand fra Stavanger. Han ble omdirigert i Lyngdal, men kom ikke veldig langt på omkjøringsveien.

– Ved Kvås kirke kom biler imot oss. Bilistene fortalte at det sto en trailer på tvers lenger inne på veien. De måtte bare snu igjen, så da gjorde vi også det, forteller Bjørnevik.

Vel nede ved E 39 fikk de beskjed om at det ikke var så lenge til veien skulle åpnes igjen.

– Men vi står fortsatt helt stille, sa han klokken 21.50.

Få minutter senere kom meldingen om at veien var åpen igjen. Da var Bjørnevik mer enn tre timer forsinket.

Denne bilen, en Suzuki, fikk mindre skader. To kvinner og ett barn satt i bilen. Foto: Sigbjørn Utland